Reina vil bli legendarisk

Pepe Reina vil stille seg i rekken av legendariske keepere etter kveldens finalekamp. Benitez ber fansen være rolig. Gerrard lover at spillerne aldri vil svikte fansen.

Legendariske keepere
Ray Clemence, Bruce Grobbelaar og Jerzy Dudek. Dette er tre legendariske Liverpool-keepere som sto bakerst i fem av de foregående Liverpool-seierne i den gjeveste Europa-cupen. Nå vil Pepe Reina gjøre det han kan for å slutte seg til de tre.

 

 

Dudek var helten fra Istanbul, Grobbelaar fra Roma, mens Clemence spilte i tre finaler og vant dem alle. Clemence har mange gode historier å fortelle fra disse tre finalekampene, og håper Reina kan følge opp etter kveldens finalekamp. Til Liverpool Echo forteller Clemence om den første finalekampen, mot Borrussia Mönchen Gladbach, der de vant 3-1 og der Clemence blant annet vil bli husket for en fantastisk redning på et skudd fra Uli Stielike på stillingen 1-1.

 

- Vi feiret seieren på et hotell, der spillere og supportere festet sammen, og der flere av oss ble kastet i svømmebassenget, forteller Clemence som totalt fikk 666 kamper (blant dem utrolige 335 kamper hvor han holdt målet rent) og tolv trofeer med Liverpool.

Ray tenker også tilbake på kampene før finalekampen i 1976-77-sesongen, der de blant annet kjempet seg tilbake i kampen mot St. Etienne, etter først å ha ligget under.

- Finaleseieren i Roma 25. mai 1977 ble spesiell. Vi hadde tapt FA-cupfinalen mot Manchester United og jobbet hardt for å bringe det gjeveste trofeet hjem. Trenerne gjorde en god jobb for å få oss på beina igjen, og det var fantastisk å se alle Liverpool-supporterne som hadde funnet veien til Roma.

Nå finner Liverpools største keeper gjennom tidene grunn til å skryte av dagens skuddstopper.

- Reina har hatt en svært god sesong og har spesielt spilt godt i andre halvdel av sesongen, sier Clemence som mener at mannen som fortjener mest kreditt dersom Liverpool vinner sin sjette mesterligatittel, er Steven Gerrard.

- Vinner Steven midtbaneduellen, finner jeg ingen grunn til at vi får se det samme resultatet i Aten som i Istanbul for to år siden. AC Milan er et meget talentfullt lag, med mange gode individualister. Jeg tror de kan stelle i stand mange vanskeligheter for Liverpool, men jeg kan vanskelig se for meg at Kaka skal få så mye rom. Jeg tror at jo lengre kampen varer uten at Milan tar ledelsen, jo større er sjansen for at Liverpool vinner kampen. Det er all grunn for Liverpool og deres fans å gå til denne kampen med selvtillit og store forhåpninger. Hvis Gerrard spiller godt, spiller Liverpool godt. Han og Jamie Carragher er utrolig viktige for laget, sier Clemence.

Ber fansen være rolig
Liverpool-manager Rafael Benitez sender en alvorlig melding til sine fans før kveldens kamp, og spesielt til de som har kommet til Aten uten kampbillett.

- Forhold dere rolige, ikke finn på noe tull. Det er bare å beklage at vi ikke har flere billetter å gi til våre fans, men det er lite vi kan gjøre med nå. Hadde det vært opp til oss ville vi gjerne sett alle våre fans inne på stadion. Men da hadde vi trengt et større stadion. Men i den situasjonen vi nå er i, så er det viktig å ikke finne på noe tull, så viser vi verden at vi kan være best i verden, både på gressmatta og utenfor, sier Rafa.

Svikter aldri fansen
Steven Gerrard lover sine fans at Liverpool-spillerne aldri ville sviktet dem.

- Uansett resultat i kveld, så kan supporterne av denne klubben være sikre på en ting; så lenge vi har den røde skjorta på, gjør vi alt for å vinne. Uansett måten vi vinner på, så skal den samme spirit bli vist i kveld som den kvelden i Istanbul for to år siden. Vi har vist i flere finaler de siste årene at uansett utgangspunkt, så vil vi aldri gi opp. Dette vil også være oppskriften i kveld, sier Gerrard som roser klubbens supportere.

- De er best i verden. Vi er avhengige av dem og føler et ansvar overfor dem. De betaler utrolig mye penger for å se oss spille. Det skal vi betale tilbake med å gjøre det vi kan for å vinne, sier han til Liverpool Echo.