Rekord fra 1977 står for fall

Når Jose Reina holdt nullen for femte gang på sju ligakamper mot Wigan, bidro han til at Liverpool tangerte en defensiv rekord fra 1977. Pipeblåser fra Østerrike på onsdag.

Jose Reina og hans lagkamerater tangerte enda en gammel Liverpool-rekord da man ikke slapp inn mål mot Wigan på lørdag. Man holdt nemlig nullen for femte ligakamp på rad, og med fem smultringer på de sju første kampene tangerte dermed de røde en rekord som stammer fra 1977. Klarer man å unngå baklengs mot Tottenham på søndag er rekorden slått, ettersom man tapte 2-0 for Manchester United på Old Trafford i sesongens åttende kamp for 30 år siden.

- Når du vinner bortekamper som den mot Wigan bidrar det til at du har en sjanse til å kjempe om tittelen. Vår tanke er å vinne kamp etter kamp, og ikke se lenger frem enn det, men drømmen om tittelen kretser selvsagt i tankene våre uansett, sier spanjolen til Liverpool Echo i dag.

Reina har kun sluppet inn mål på straffespark så langt denne sesongen, både i ligaen og i Champions League, men ønsker selv å dele æren for dette med sine lagkamerater.

- Vi er veldig stolte over rekorden. Vi forsvarer oss som en enhet, og det er alle spillerne sin rekord. Vi har kun sluppet inn mål på straffespark så langt, og det er viktig. Det er noe vi er stolte over, men nå må vi bare jobbe videre.

Forsvarsrekka er den lagdelen Rafael Benitez har rotert minst på denne sesongen, men Reina tror heller ingen av de bak kan føle seg trygg på hva sjefen finner på fra kamp til kamp.

- Det har vært skiftet mye spillere også i forsvaret. Både Steve Finnan og Alvaro Arbeloa har spilt på høyrebacken, mens John Arne Riise, Fabio Aurelio og Arbeloa har figurert på venstre. I midten har Jamie Carragher, Daniel Agger og Sami Hyypiä alternert på å spille. Alle spillerne i troppen vår holder mål, noe som er viktig for oss. Vi vet at dersom vi skal vinne, så er det viktig å holde nullen. Klarer vi det, vet vi at vi har muligheter med de kvalitetene de offensive spillerne i troppen besitter.

Dommer fra Østerrike
Konrad Plautz fra Østerrike skal dømme onsdagens Champions League-kamp mot Marseille på Anfield. 42-åringen fra alpelandet har dømt Liverpool tre ganger tidligere. Første gangen var i oktober 2002 da Michael Owen gjorde hat-trick mot Spartak Moskva. Plautz dømte også bortekampen i Champions League mot Real Betis tre år senere, da Florent Sinama-Pongolle og Luis Garcia gjorde målene i en 2-1 seier. Trenden med seire med Plautz som pipeblåser ble imidlertid brutt da de røde tapte 1-0 for Benfica i Portugal senere den samme sesongen.