Rekordkveld på Anfield

Tidenes største seier i Champions League ble servert da Liverpool serverte festmat foran et sulteforet The Kop. Kamplysten Rafa ser nå fram mot de to siste kampene, som også må vinnes.

8-0 mot Besiktas gjorde Liverpool historisk, siden 7-0 for Arsenal mot Slavia Praha og til Juventus mot Olympiakos har vært de største seirene inntil nå i Champions League.

Yossi Benayoun kunne juble over et hattrick, Peter Crouch scoret det første og siste målet, mens Ryan Babel fikk to mål som innbytter men burde hatt ekte hattrick. Steven Gerrard sørget for den siste fulltrefferen etter et glimrende gjennomspill av Andriy Voronin.

Det at Porto vant 2-1 mot Marseille gjør at Liverpool høyst sannsynligvis må vinne sine to siste kamper. Hjemmekamp mot portugiserne og en avslutning i Marseille gjenstår for de helrøde. Rafael Benitez var imidlertid i kamphumør etter den flotte kvelden på Merseyside.

- I de siste kampene har vi skapt sjanser uten å ha scoret, men i dag ble det lettere når vi fikk det første målet, slo Rafa fast. - Vi kunne fortsette med å gjøre mål nummer to og siden ytterligere scoringer.

- Vi hadde troen på dette og vi vet at vi må vinne de to neste kampene.

- Våre supportere tror at vi kan kvalifisere oss og nå må se fokusere på å slå Porto når de kommer hit.

- Crouch var god, sa manageren på spørsmål om spissen som mange mener har blitt brukt for lite denne sesongen og nå svarte med to fulltreffere, men ønsket ikke å utdype noe mer enn det.

- Jeg foretrekker imidlertid å snakke om hele laget. Angriperne var gode og Voronin var fantastisk, men midtbanen og forsvaret spilte også godt. Vi holdt buret rent, og det var også viktig.