Reservelaget tapte treningskamp

Nykommerne Jordy Brouwer, Emiliano Insua og Ronald Huth var blant spillerne som fikk prøve seg da Liverpools reservelag i dag tapte 3-1 for Preston. James Frayne prøver seg i Millwall.

Neil Mellor var i dag med på å senke gamle lagkamerater på Liverpools reservelag, da hans Preston ble for sterke og vant 3-1 i en treningskamp på akademiet i Kirkby. Mellor markerte seg ved å score på en utsøkt lobb.

Liverpool mønstret tre debutanter i den sterke vinden i Kirkby. Av disse imponerte venstreback Emiliano Insua mest, selv om også Jordy Brouwer og Ronald Huth viste glimt av sitt potensiale etter overgangene til Liverpool i januar. Det var faktisk nederlenderen Brouwer som skapte kampens første sjanse etter tre minutter, da han kontrollerte en ball elegant like utenfor 16-meteren, men skuddet gikk via en spiller og i armene på keeper.

Jack Hobbs startet sin første reservelagskamp etter sin langtidsskade, og begynte kampen bra på midtbanen sammen med Danny Guthrie. Duoen klarte seg bra mot et erfarent Preston-lag som inkluderte spillere som Daniel Dichio og Adam Nowland.

Det var imidlertid nevnte Nowland som ga gjestene ledelsen etter 8 minutter, da han skrudde et frispark utenfor David Martins rekkevidde. Frisparket kom som følge av en noe klumsete takling av paraguayaneren Huth.

Gary Abletts mannskap hang ikke med hodene selv om Preston tok ledelsen, og klarte å utligne syv minutter før pause. Besian Idrizaj (bildet) fikk tak i ballen like utenfor 16-meteren, slo tunnell på en Preston-forsvarer og satte ballen til side for keeper.

De røde vartet til tider opp med flott pasningsspill, men som så ofte tidligere denne sesongen manglet det litt tyngde i angrepet. Den eneste andre store sjansen Liverpool hadde i første omgang kom når Nabil El Zhar rundet sin mann og la ballen tilbake til Jordy Brouwer. Nederlenderens volleyskudd gikk imidlertid like over. Minutter senere var Brouwer frampå igjen, etter en god kombinasjon med Emiliano Insua, men skuddet var aldri noen reell trussel for keeper.

Tre minutter før pause gikk Preston igjen opp i ledelsen. Neil Mellor sendte en flott lobb over David Martin fra distanse. I omgangens siste minutt ble det så 3-1, da et innlegg fra Nowland gikk rett i mål.

Emiliano Insua hadde den første sjansen i andre omgang, med et langskudd som gikk over tverrliggeren. De røde fungerte langt bedre som lag etter pause, da Paul Anderson og Nabil El Zhar begynte å komme inn i kampen, mens Idrizaj og Guthrie også virket langt farligere.

El Zhar burde ha redusert da han kom alene med keeper etter svakt forsvarsspill av gjestene. Han sendte imidlertid i vei en lobb som gikk noen tommer utenfor.

Sent i kampen ble Insua sparket ned bakfra av Mellor, men argentineren reiste seg uten å mukke. Minutter senere tok han imidlertid hevn, med en takling som førte til at Mellor måtte sy flere sting i kneet!

Liverpoolfc.tv trekker frem Danny Guthrie som de rødes beste spiller. Ellers beskriver klubbens offisielle nettsted de tre nykommernes innsats slik:

Insua – gikk villig fremover gjennom hele kampen. Var god i lufta og god med ballen. Må jobbe litt med posisjoneringen, men kan snart være aktuell for førstelaget.

Brouwer – den lange spissen så ut som en ren spiss. God ballkontroll, og har evne til å holde på ballen.

Huth – hadde både sin mor og sin bror som tilskuere i dag. Ble bedre utover i kampen, men må nok ha tid til å venne seg til den engelske spille- og livsstilen.

De to andre nykommerne i januar – Francisco Manuel Duran og Danielle Padelli spilte ikke kampen av ulike årsaker. Duran sliter med en skade han pådro seg under spill for Spania U19 nylig, mens Padelli er med på førstelagets treningsleir i Portugal.

Liverpool lag i dagens kamp: Martin, Peltier, Antwi (Hobbs 45), Huth (Antwi 70), Insua, Hobbs (Brouwer 32), Guthrie, Anderson, El Zhar, Brouwer (Roque 23), Idrizaj.

Som det går frem av dette ble spillere byttet ut og inn flere ganger.

Frayne hos Millwall
Sky Sports melder at den tidligere akademispilleren James Frayne skal prøvespille for Millwall denne uken. Planen er at spissen også skal få prøve seg i kamp for League One-klubbens reservelag. Frayne er nevø av tidligere Liverpool-keeper David James, og har erfaring med reservelagsfotball også fra tiden i Liverpool.