Reservene tapte finalen

Ajax slo Nabil El Zhar og Liverpool 1-0 i turnering. England U17 på tredjeplass. Newby til Morecambe. Rafa interessert i Johan Elmander. Dirk Kuyt fikk en god velkomst. Miki Roque lånes ut.

Reservene tapte 1-0 mot Ajax i finalen i Brucon Talents Cup i Amsterdam i kveld. Dette var de spolerte sjansers kamp.

Gary Abletts lag var det beste laget i 90 minutter, men misbruk av sjanser ble kostbart for de røde.

Marokkaneren Nabil El Zhar traff stolpen, mens Besian Idrizaj og Jordy Brouwer også brant store sjanser.

-  Det er skuffende å tape en kamp vi sånn til de grader følte vi var best i, sa Ablett etter kampen. Vi synes vi skulle hatt et straffespark da Besian ble felt, men dommeren vinket spillet videre. Vinnermålet til Ajax kom på et tidspunkt der vi forsvarte oss dårlig og vi må jobbe med dette på de neste treningene, sier Ablett.

Reservelagstreneren er fornøyd med prestasjonene til lagene og den formen spillerne viste. 

- Vi har spilt god angrepsfotball. Det eneste problemet har vært at vi ikke har tatt vare på de sjansene vi har fått. Men alt i alt er jeg fornøyd med spillerne i sesongforberedelsene, sier Ablett.

Liverpools lag: Martin Hansen, Stephen Darby, Robbie Threlfall, Jack Hobbs, Ronald Huth. Jay Spearing, Nabil El Zhar (Ryan Crowther 75), Ryan Flynn, Craig Linfield (Ray Putterill 45), Jordy Brouwer (Andras Simon 70), Besian Idrizaj.

England på tredje
England endte på tredjeplass i U17-mesterskapet i Danmark. I dag slo engelskmennene Norge med 4-1. Kamprapportene sier ingenting om Liverpool-spillerne Sean Highdale og Scott Wootton spilte kampen.

Newby til Morecambe
Eks Liverpool-spiller Jon Newby har signert en ettårskontrakt med den nyopprykkede League 2-klubben Morecambe. Newby har vært på prøvespill i klubben, og det han viste var nok til å overbevise manager Sammy McIlroy om at han er rette mann.

Benitez så Elmander
Den nye svenske angrepsstjernen, Johan Elmander, er en spiller Rafael Benitez innrømmer å ha fulgt med interesse sist sesong. Elmander spiller for Liverpools motstander i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League, Toulouse. Ifølge Liverpool Daily Post har Rafa sendt speidere til Toulouse sin ligaåpning mot Valenciennes i Frankrike lørdag kveld, en kamp Toulouse tapte 3-1 og der Elmander ble byttet ut med skade etter 25 minutter.

Rafa lover topplag
Rafa lover å stille med sitt beste lag i kampen mot Aston Villa. Manageren fikk kritikk for å hvile sine beste spillere i ligapremieren mot Sheffield United forrige sesong, med tanke på Champions League-kvalifiseringen noen dager senere. Rafa valgte å gjøre dette på grunn av tett kampprogram og tett mellom kamper i Premier League og Champions League, men vil ikke velge samme strategi i år.

Kuyt til sine egne
Dirk Kuyt fikk en varm velkomst da han spilte de siste 27 minuttene mot Shanghai Shenhuan fredag kveld. Nederlenderen ble møtt med applaus hver gang han hadde ballen og med bannere som bar hans navn. Han kan vente seg en vel så god velkomst når han skal spille mot Feyenoord i morgen. Det er ventet at Dirk vil begynne kampen og at Rafa vil stille sitt beste lag. Kun Steve Finnan og Fernando Torres av de som begynte fredagens kamp er ventet å spille fra start i neste lørdags ligaåpning mot Aston Villa.

Miki Roque lånes ut
19-årige Miki Roque lånes ut til spanske Xerez Deportivo kommende sesong. Roque har bestått den medisinske testen og vil ha sin første trening med klubben på mandag.