Riise innrømmer formsvikt

John Arne Riise innrømmer at han ikke har spilt opp mot sitt beste for Liverpool denne høsten. Sunnmøringen har imidlertid ingen planer om å flytte på seg.

John Arne Riise sier til Liverpool Daily Post i dag at han ønsker å avslutte karrieren sin på Anfield. Sunnmøringen, som har blitt linket til Aston Villa den siste tiden, innrømmer samtidig at formen hans er vært under pari denne høsten.

Riise har nå bare 18 måneder igjen av kontrakten sin med Liverpool FC, og ble ikke tilbudt noen ny kontrakt da mange av hans kolleger skrev under forlengede avtaler i sommer. Det satte naturlig nok fart i ryktene om at 27-åringen er på vei ut Shankly Gates.

- Det sirkulerer rykter om at jeg kommer til å gå til Aston Villa i januar. Jeg var på landslagssamling da ryktene oppstod, og ettersom Liverpool er ganske store i Norge ble jeg konfrontert med dette. Men dette stemmer overhodet ikke. Jeg har 18 måneder igjen av kontrakten min, og har intet ønske om å forlate klubben, sier nordmannen.

- Liverpool er klubben som ligger mitt hjerte nærmest, og det er her jeg hører til. Om det ikke var for Liverpool ville jeg ikke vært den spilleren jeg er i dag, og det finnes ikke en sjanse i havet for at jeg ber om en transfer. Jeg ønsker å avslutte karrieren min i Liverpool, og forhåpentligvis får jeg mulighet til det.

Riise har opplevd å bli kritisert av en del supportere for ustabil form denne høsten.

- Jeg var fornøyd med spillet mitt under sesongoppkjøringen, men etter at sesongen startet har jeg følt at jeg ikke spilt opp mot mitt beste. Jeg har merket meg at fansen ikke har vært fornøyde med formen min, og det er bare rett og rimelig. Jeg er selvkritisk, og vet jeg ikke har spilt bra, innrømmer sunnmøringen.

- Jeg tror imidlertid jeg er i ferd med å finne tilbake til godformen nå, legger han til.

Rafael Benitez ønsket som kjent å kjøpe Gabriel Heinze i sommer, og det er stor sannsynlighet for at Liverpool-manageren er i markedet etter en ny forsvarer allerede under transfervinduet i januar.

- Dersom manageren ønsker å hente inn en ny spiller i min posisjon, så betyr det bare at jeg må prestere enda bedre. Jeg er ikke redd for utfordringer. Jeg visste jeg måtte prestere under sesongoppkjøringen, og holde det gående. Jeg kommer ikke til å gjemme meg og gi opp selv om jeg får konkurranse om plassen min, er responsen fra sunnmøringen.