Riise klar for ny finale

Den eneste nordmannen i årets Champions League finale tror Rafa kan komme med nye overraskelser, og er glad for at Harry Kewell kan bli hans makker på venstrekanten.

I raden av intervjuer foran onsdagens kamp i Aten, sier John Arne Riise at man ser fram til den andre finalen på tre år og at oppholdet i Spania vil finpusse forberedelsene.  Sunnmøringen forteller også om ”vidunderet i Istanbul”, men tror ikke på en gjentakelse av hva som skjedde forrige gang man møtte AC Milan.  Liverpool nr.6 vil etter all sannsynlighet starte som venstreback mot Maldini & Co, mens det er mer usikkert hvem som vil spille foran ham på kanten.  John Arne er glad for at Harry Kewell nå er en av disse kandidatene etter at australieren imponerte som innbytter mot Charlton i siste kamp.

- Det er utvilsomt et pluss at Harry er tilbake, bekrefter Riise.  – Han har vært veldig fokusert i sitt arbeid med å komme tilbake og han var glimrende i den halve timen han spilte mot Charlton.  Han har kommet i form til rett tid, men kanskje er det for tidlig for ham å starte kampen.

- Jeg kan ikke huske mye av selve finalen i 2005, men jeg husker straffesparkene og hva som skjedde etterpå.  Jeg har ikke en gang sett kampen i etterkant.  Jeg ser bare for meg at Jerzy redder det avgjørende straffesparket og feiringen.  Jeg tror mange av oss vil benytte minnene fra 2005 foran denne kampen.

- Milan har sagt at de er mer tekniske, mens vi er sterke fysisk, men vi kan også spille fotball.  Det er riktig at vi er sterke fysisk, og det er noe vi må utnytte.  De hater å spille mot slike lag.  Vi er vanskelige å spille mot, men de har kvalitet i alle lagdeler og vi må respektere dem for det.

- Deres semifinale mot United er en av de beste kamper jeg har sett, men vi har en manager som kan alt det taktiske og vil se på hva som var bra og ikke var så bra.  Innen 23.mai vil vi være klare for dem.


INGEN FAVORITT
- Jeg synes det er vanskelig å plukke ut en favoritt.  AC Milan har ikke hatt sin beste sesong i Italia, men har vært glimrende i Champions League.  Det har vært det samme for oss.  For meg ser det hele jevnt ut.  Det er en kamp mellom to lag som er gode defensivt og ikke slipper inn mange mål, men som også har kapasitet til å score selv.  Jeg tror ikke det vil bli mange mål denne gangen, men hvem vet.  Vi bryr oss ikke om at folk som Alex Ferguson tror vi taper.  Vi har vår spillestil, som vi vet noen lag hater å møte og som har gitt suksess for oss.

- Angående laguttaket avslører manageren aldri hva han vil gjøre på forhånd.  Selv om du har spilt hver eneste kamp, vet du aldri om han vil komme med en overraskelse.  Han holder alle på tå hev og du vet ikke om du blir hvilt eller ikke får spille.  De 11 som starter i Aten vil ha fortjent det og alle i troppen vil støtte dem.  

- Vår manager er et taktisk geni og vil sørge for at alle spillerne er beredt.

- For min egen del startet sesongen dårlig fordi jeg var skadet i seks uker.  Siden har jeg spilt de fleste kampene og følt at det har gått greit.  Forhåpentligvis har jeg gjort nok til å kunne få spille.

- Finalen i 2005 var første gangen vi hadde spilt en slik kamp.  Til tross for at vi prøvde å gjøre alt det vi pleier å gjøre foran en kamp var det vanskelig med all den viraken som var rundt oss.  Det som skjedde i Istanbul var et mirakel og jeg tror ikke noe lignende vil skje igjen.  Vi kan bare forberede oss på beste måte og forhåpentligvis greie et godt resultat.

- Vi vet nå hvordan dette vil bli.  Da jeg så Arsenal v Barcelona i fjor forstod jeg hvor stort dette er, og som du ikke opplever på samme måten når du er med selv.  Vi har nå erfaringen med dette, men det har også spillerne til AC Milan.

- Vi er klare.