Riise stinn av selvtillit

John Arne Riise er stinn av selvtillit før kampene mot Arsenal. Han tror på avansement for Liverpool både i FA-cupen og ligacupen.

I et intervju med liverpoolfc.tv sier John Arne Riise at hjemmebanefordel kan bli helt utslagsgivende i de to nært forestående cupkampene mot Arsenal.

- Vi føler at vi kan gå videre på bekostning av Arsenal i begge cupene. Det blir to tøffe kamper. Når Arsenal spiller på sitt beste, er de et meget godt lag og en vanskelig motstander som spiller med høyt tempo på ballen. Personlig er jeg en spiller som ønsker å spille i store kamper. Og kampene mot Arsenal er alltid store, fordi de har så mange gode spillere. For oss er det en glede å møte spillere i verdensklasse, slår sunnmøringen fast.

- Det er alltid en fordel for oss å spille hjemme, på grunn av publikum. Vi har de beste supporterne i verden. Klarer vi å legge press på det andre laget, vet vi at publikum vil støtte oss. Jeg elsker å spille på hjemmebane. Det gir oss en stor fordel, og vi tar sikte på å benytte denne fordelen, legger han til.

Venstrebacken innrømmer at han og hans lagkamerater har begynt å føle seg uslåelige på Anfield igjen, ettersom man ikke har tapt foran eget publikum denne sesongen.

- Du har liksom en følelse allerede før kampen at vi ikke kommer til å slippe inn mål og at vi kommer til å vinne. Det er en slik følelse ethvert lag ønsker å ha. Lagene som kommer til Anfield vet hvor sterke vi er hjemme, og de vet at de ikke vil få det enkelt.

- Laget som helhet har mye mer selvtillit nå enn for en stund siden, og hver enkelt spiller har mer selvtillit. Vi vet vi kan gå ut på banen og vinne kamper. Det var kanskje den følelsen vi savnet i begynnelsen av sesongen. Vi har fortsatt en sjanse i alle turneringene vi deltar i. Det blir tøft å vinne ligaen, men i cupene har vi store muligheter til avansement, avslutter Riise.