Riise tror på løft med nye eiere

Riise mener nytt eierskap og nye spillere på vei inn vil løfte laget i innspurten. Finnan håper på ny kontrakt. Seier i Dubai Masters.

John Arne Riise tror nytt eierskap og spekulasjoner omkring flere nye spillerinnkjøp denne sommeren vil være riktig medisin for laget i innspurten av Premier League og Champions League. Avisene skriver nesten daglig om spillere som Samuel Eto’o, Deco og Daniel Alves. Sistnevnte var nær ved å bli rød forrige sommer.

Til engelsk presse sier nordmannen at friske penger inn i klubber er med å holde spillerne på tå hev.

- Med de nye eierne på plass tror jeg alle jobber hardt for å imponere dem. Vi vet at noe kommer til å skje på transfermarkedet i sommer, men selvsagt ikke hvilke spillere som kommer eller hvilke posisjoner de kan spille i.

- Vi jobber alltid hardt her i klubben, men jeg tror alle har en følelse av at det ligger en stor fremtid her i løpet av de neste par årene. Alle ønsker å ta del i dette. Søndag kom de nye eierne til Melwood for å følge treningen. De virker som bra folk. I tillegg har vi en god manager i Rafa Benitez som alltid kan finne på å overraske i laguttakene sine. Det gjør at vi må finne frem det aller beste i oss for å være involvert i de viktige kampene som gjenstår av sesongen.



Finnan sikter mot ny kontrakt
Irske Steve Finnan er Mr Stabilitet i laget. Bare nylig har han blitt hvilt i noen kamper, og bare Carragher og Reina har spilt flere kamper denne sesongen. Høyrebacken er sjelden den som får de største overskriftene i avisene, men sier han ikke har noe problem med å stå i skyggen av andre.

Til the Irish International sier han at han har fått slike spørsmål mange ganger, men at han anser seg selv som en lagspiller.

- Det viktigste for meg er at laget spiller bra. I fotball er det alltid de som scorer målene som får mest omtale. Det fortjener de. Jeg er fornøyd med å gjøre jobben min på best mulig måte og at laget oppnår de rette resultatene.

Finnan legger imidlertid ikke skjul på at han håper å kunne skrive under ny kontrakt snart. Den nåværende avtalen går ut neste sommer, og normalt vil Liverpool rydde slik ting unna før sommerferien.

- Jeg vil definitivt gjerne bli her lenger. Det er imidlertid opp til klubben å bestemme om jeg får nytt tilbud. Alle kan se at Liverpool går i riktig retning, med nytt eierskap på plass. Dette ønsker alle å fortsatt være en del av, spesielt meg.

Seier i Dubai Master
Liverpools Old Boys lag slo Manchester United 6-2 i finalen. Michael Thomas og Paul Walsh storspilte i finalen, og førstnevnte ble utnevnt til turneringens beste spiller. Walshie ble toppscorer.

Uten spillere som Steve McManaman, Ian Rush og John Barnes gikk de likevel til topps i turneringen. Nigel Spackman var en av dem som scoret i finalen.

Tidligere i turneringen slo de Celtic (2-1), Rangers (5-3) og Manchester United (3-2).