Røde supportere henges ut

Et dokument fra UEFA, hvor Liverpools supportere blir betegnet som ”de verste i Europa” skaper overskrifter over alt. Supporterklubbens formann svarer.

Mange røde supportere kunne i går med vantro lese om at UEFA i en rapport slakter Liverpools supportere.

- Hendelser hvor Liverpools fans har vært involvert har vært kjent for oss lenge før bråket i forbindelse med Champions League finalen startet forrige uke, sier talsmann William Gaillard hos UEFA.

- Dette var bare det siste eksempelet.  Hvilke andre fans stjeler billetter fra sine egne supportere og ut av hendene på barn?

- Det har vært 25 tilfeller hvor Liverpools fans har vært involvert når de har spilt borte siden 2003, og dette står i rapporten.  Supporterne i de fleste klubber lager ikke bråk i det hele tatt.

Liverpool FC har selv sendt en rapport til UEFA hvor man klager på den manglende sikkerheten og det manglende vaktholdet under finalen mot Milan i Athen.

Det forventes nå at klubben ytterligere slår tilbake mot de sterke påstandene fra UEFA.


Formann i LFCSCSB, Pål Chr. Møller, har denne kommentaren på de ubehagelige oppslagene som nå finnes i aviser og på fjernsyn verden over:

Dette er et desperat forsøk fra UEFA på å prøve å legge skylden over på andre. Da bosniske fans hadde raketter på Ullevaal, ble NFF bøtelagt. Danmark tapte kampen i går pga en supporter som lagde bråk. UEFA sier alltid at arrangørene har ansvar for sikkerheten. Når de selv er arrangør av finalen og det går til h.., forsøker de i et desperat forsøk å starte en svertekampanje mot Liverpoolsupporterne for å redde sitt eget skinn. Det er forkastelig. I Athen hadde de ingen kontroll på hvem de slapp inn og folk kunne gå fritt mellom tribuneseksjonene uten noen som helst kontroll. Ingen forsvarer falske billetter, men man kan da ikke straffe de som har ekte billetter fordi andre har sluppet inn uten billett ? Folk som hadde ekte billetter ble nektet adgang, slått og utsatt for tåregass og det går UEFA ut og forsvarer i ettertid ! Forkastelig ! UEFA hadde selv skyld i den omfattende svartebørsen, da de selv solgte 9000 billetter på det åpne marked for flere måneder siden. Nesten alle disse havnet selvsagt på svartebørs - ingen gidder vel å dra til Athen for å se et lag de ikke holder med ! Klart Milan-supporterne var fornøyd - der fikk jo alle billett.