Ronald Huths første intervju

Paraguayanaren forteller hvordan ankomsten i England har vært, og hvordan han har funnet seg til rette i Liverpool. Reclaim The Kop med nye initiativ foran møtet med Barcelona.

Liverpools siste nyervervelse, Ronald Huth, snakker ut for første gang etter at han ankom Liverpool. 17-åringen har blitt intervjuet av Liverpools offisielle hjemmeside, og forteller blant annet hvor overrasket han ble da han først hørte om Rafael Benítez' interesse. Han har allerede rukket å debutere på reservelaget.

- Jeg tilpasser meg bra her i England, men i starten var det litt vanskelig. Både hverdagslivet og fotballen her er svært annerledes for meg, for begge deler innehar større intensitet enn det jeg er vant med fra Paraguay. Nå går det bedre med begge deler, og jeg føler jeg lærer for hver dag som går, sier forsvarstalentet.

Videre forteller unggutten at han er innlosjert hos en lokal familie i byen, selv om moren for tiden bor i Liverpool. Dette er for å lære både det engelske språk og kulturen raskere. Vertsfamilien gir han også all den tid han trenger til å fokusere på fotballen, for de lager både mat og vasker etter ham.

- Jeg ble svært overrasket da jeg først fikk høre om Liverpools interesse. For det første er det en mye større klubb i forhold til dem i Sør-Amerika, og for det andre så er Paraguay et godt stykke fra Liverpool. Man forventer ikke at folk ser på en, så det kom som et stort sjokk. Presidenten fortalte meg aller først om Liverpools interesse, men for å være ærlig, så trodde jeg at han tullet med meg, avslører Ronald.

Familien til Huth kunne heller ikke tro at en klubb som Liverpool var interessert. Først og fremst var de enda mer overrasket enn det sønnen i huset var, fordi han er så ung. Paraguayaneren forteller videre at han allerede har snakket med Rafa en hel del ganger. Manageren skal ha fortalt hva han forventer av unggutten, samt gitt han en grundig leksjon om det fysiske spillet i Premier League.

- Jeg var overveldet da jeg signerte kontraktens striplete linje, og jeg kunne ikke få gjort det fort nok. Som en gutt som er oppvokst i Paraguay er jeg fullt klar over alle trofeene Liverpool har vunnet. Jeg visste at det dreide seg om en av verdens aller største klubber, og det har bare blitt understreket ytterligere for meg etter at jeg ankom Liverpool, forklarer Huth.

- Jeg er den eneste spilleren fra Paraguay i Premier League, og dette gjør meg svært stolt. Nå dreier det seg om å jobbe så hardt som overhodet mulig, for å forsikre meg om at jeg ikke skuffer noen. Jeg vil gjerne tilbakebetale Liverpool for å ha gitt meg denne enestående muligheten, forteller en offensiv paraguayaner.

Han erkjenner at det var tøft, men samtidig litt modig å flytte hjemmefra, spesielt i en så ung alder. Så snart han visste at en av verdens største klubber var ute etter hans tjenester, kunne han ikke dy seg, og ba til høyere makter om at overgangen måtte gå i orden. Talentet, som Rafa har festet sine øyne på, forklarer også at forskjellen mellom toppklubbene i Sør-Amerika og Europa er enrom. Absolutt alt i Europa forgår i en større skala, ifølge Huth. Midtstopperen skal ikke ha hjemlengsel enda, men forståelig nok er det en del ting han savner ved hjemlandet, men de karakteriserer han som for små til å i det hele tatt nevne.

- Fasilitetene her er enorme, og umulig å sammenligne. Jeg har også vært så heldig å få trene med Jamie Carragher og Sami Hyypiä, og dette er spillere jeg beundrer svært mye. Forhåpentligvis kan jeg også lære noen knep av dem på treningene. Jeg hadde også kjennskap til alle Liverpool-spillerne før jeg kom hit, fordi jeg har sett mange av kampene på TV tidligere, fortsetter Huth.

Videre er paraguayaneren stolt av å fortelle at han har snakket med alle Liverpool-spillerne, og forteller at de snakker sammen nesten hele tiden. Han skal ha fått spesielt god kontakt med Boudewijn Zenden, som var den første spilleren som henvendte seg til ham. Ronald har også snakket med Momo Sissoko, Fabio Aurelio, Luis García og Xabi Alonso.

- Jeg ønsker ikke å snakke om meg selv, og hva slags spillertype jeg er, før alle har sett meg. Først av alt må jeg komme tilbake i kampform ved å arbeide hardt, og deretter kan folk få lov til å gjøre seg opp en mening om meg, oppsummerer 17-åringen.

Til slutt påpeker sør-amerikaneren at Steven Gerrard og Zinedine Zidane er hans to store helter, og at han har italiensk pass fordi morfaren hans er italiensk. Selv er han nøye med å påpeke at han er både født og oppvokst i Paraguay.

Reclaim The Kop med nye initiativ
På tirsdag møtes Liverpool og Barcelona på Anfield, og det er ventet at det igjen vil bli en av de legendariske europacupkveldene på Anfield. Reclaim The Kop, gruppen som er opprettet for å få mer engasjement blant fansen, er naturlig nok aktive foran den kommende storkampen.

RTK advarer om at Anfields tid er i ferd med å renne ut, siden en ny storstue vil stå klar i Stanley Park i forkant av 2009/10 sesongen, og at man derfor må prøve å gjøre denne kvelden til en legendarisk aften for alle helrøde fans. Reclaim The Kop akter at alle klubbens supportere skal få denne kvelden til å virke som en atombombe, for alle de gjenværende europacupkveldene på Anfield må lagres i minneboksen.

- Anfield er det eneste stadion i Storbritannia der fansen er ekte og virkelig representere den tolvte mann for klubben.Det er overveldende mye lyd som tordner rundt over hele Anfield, og jeg tviler på at Barcelona noensinne har opplevd noe liknende, skryter David Pleat.

Sir Bobby Robson vil ikke være noe dårligere enn sin landsmann, og fortsetter:

- Å spille på Anfield er en av de ultimate opplevelsene man kan ha som fotballspiller. Fansen er utrolige, og de er forskjellige. Laget hører til supporterne; det er byens lag, og derfor opprettes denne helt unike stemningen, erkjenner den tidligere Newcastle-treneren.

De synger, skriker, lager lyd og genererer en fantastisk atmosfære, samtidig som de er rettferdige. Barcelona kan forvente en dårlig kveld på Anfield, og hvis de unngår å tape, er det en prestasjon i seg selv. Atmosfæren spillerne vil bli konfrontert med, er den mest pirrende man kan oppleve på en fotballarena. Spillerne vil elske det, avslutter Sir Bobby Robson.

Liverpool mot Barcelona er den ultimate fotballkampen, hvor de to siste sesongs vinnere av verdens beste klubbturnering møtes. Det blir ikke stort større enn dette.

Dette er oppfrodringene Reclaim The Kop nå kommer med:

1. Møt opp på Anfield i god tid før kampen, og skap stemning allerede når spillerne varmer opp.
2. Ta med bannere, skjerf og plakater av alle slags slag, og gjør Anfield til en lidenskapelig stadion full av lyder og farger.