Rundtlurt på svartebørsen

Liverpool-Barcelona var ”tidenes kamp” – på svartebørsen. Mange nordmenn ble lurt for tusenvis av kroner. Datoer for eventuell semifinale.

Svartebørsmarkedet har i mange år eksistert utenfor Anfield. Utenfor London er det i hovedsak Manchester United og Liverpool FC som er de store markedene for den type handel. Pågangen av folk som ankommer stadionene uten billett er enorm, selv til mindre ligakamper. Årsaken er jo at alle kamper blir utsolgt, og at det er minimalt billetter tilgjengelig for ”daytrippers” og andre som ikke har sesongbillett eller lignende. Selv om Anfield tar 45.000 tilskuere er det kun noen få tusen billetter som kan legges ut i åpent salg til hver kamp.

Etter det vi forstår er for er Liverpool i ferd med å bli en ”pilotklubb” for innenriksdepartementets nye stasning og fokusering på denne problematikken. Inntil nå har politiet rett og slett ikke prioritert ulovlig salg av billetter i særlig grad. Men sammen med offentlige myndigheter, skal LFC nå sammen med politiet intensivere jakten på de såkalte bakmennene, sier kilder til liverpool.no.

- På hver eneste kamp på Anfield lures mange hundre mennesker, minst, for falske billetter. Det er nesten hjerteskjærende å se på når supportere betaler tusenvis av kroner for inngangsbilletter skjønner at de har blitt lurt. Fortjenesten er dessuten enorm for de som står bak salget.

Mot Barcelona tidligere i uka var det ekstremt. Kampen blir beskrevet som ”tidenes svartebørskamp”. Billetter ble solgt for opptil £1000 per billett. Mange nordmenn betalte £4-500 for å komme inn. Mange ble også grundig lurt. De siste årene har det bare blitt verre og verre og på grunn av alle de falske billettene er nå på tide og advare folk mot denne handelen.

Med kanskje to hjemmekamper igjen i Champions League kan det være mange som planlegger nye turer til Anfield, og mange igjen som blir lurt. Finnes det noen gode råd?

Husk at det i utgangspunktet kun er Liverpool FC som selger billetter til kampene. Det finnes ingen andre utsalgssteder for kampbillett. Som tidligere nevnt er billett svært vanskelig å skaffe, da folk utenfor klubbens lojalitetsprogram (på cuper) eller uten sesongkort eller Priority Ticket (på ligakamper) må ”køe” med titusenvis av supportere på jakt etter kun noen få tilgjengelige billetter. Seriøse reisebyråer vil imidlertid ha forskjellige pakker å selge som vil være helt trygt.

På Barcelona kjenner vi til nordmenn som kjøpte ubrukte billetter fra tidligere runder for £700 per stk. En gruppe på 10-12 betalte £250 til en mann på The Albert for inngangskort. Området rundt denne puben er beryktet for falske billetter. En del hadde også kjøpt fra såkalte ”internettbyråer” – som aldri ble levert på hotellet og annen avtalt møteplass.

- Det er ingen tvil om at nordmenn ble svindlet for flere hundretusen kroner i forbindelse med denne ene kampen, sier en kilde til oss. Han fortsetter: - Mange kan også risikere å kjøpe ”ekte” billetter som har blitt dublikert. Det vil si at den originale eieren har fått utstedt ny billett fordi den originale ikke har kommet frem i posten, eller at han selv har solgt den på svartebørsen. Folk kommer da inn på stadion, finner setene sine, men vil på et tidspunkt bli konfrontert med andre som har billetter til samme plass, og kastet ut. Noen tusenlapper fattigere.

Slik ser ekte Champions League billetter ut. Vi anbefaler ingen å kjøpe billetter utenfor Anfield på kampdag, men hvis du må så husk: Kjøp aldri en billett uten riktig motstander og dato trykt på billetten. Se også etter sølvmerke med ”Liverbird” der billetten kan rives i to. På baksiden skal den ikke være blank, men har trykt på logoene til sponsorer. Dette gjelder kun på Champions League – ikke på ligakamper. De har kart over stadion trykket på baksiden. Vi understreker igjen at billetten under er kopi av en billett brukt til Champions League. Ligabilletter ser annerledes ut (røde istedenfor blå), men har samme sølvmerke.



Forsiden av en CL-billett. Riktig motstander og dato skal alltid stå på. Legg merke til sølvmerke med "Liverbird" nede til høyre - der gjenparten skal være.


En billetter skal aldri være blank på baksiden. Da er den garantert falsk. Slik ser CL-billettene ut på baksiden.

Semifinaledatoer
Dersom Liverpool slår PSV over to kamper skal de som kjent møte Chelsea eller Valencia i semifinalen av Champions League. Kampdatoene vil da i tilfelle bli 25. april og 1. mai.