Rush mener FA bør straffe Chelsea

Ian Rush mener at FA bør straffe Chelsea for kollektiv dårlig sportsånd. Den gamle storscoreren er indignert over hvordan Chelsea-spillerne prøvde å påvirke dommeren i søndagens kamp.

Liverpool-legenden Ian Rush sier til Liverpool Daily Post at han mener at FA burde straffe Chelsea for at deres spillere systematisk prøvde å påvirke dommeren under kampen mot Liverpool på søndag. Dommer Rob Styles ga som kjent etter for "presset" og dømte et straffespark som gjestene aldri skulle ha hatt.

- Chelsea-spillerne klaget på dømmingen og var etter dommeren konstant gjennom hele kampen. Jeg vet ikke om de hadde fått instrukser om å gjøre dette fra sin manager eller ikke, men FA bør slå hardt ned på dette nå, og få en slutt på det. FA bør regelfeste at kun et lags kaptein kan klage på dommeravgjørelser, og at kapteinen er den eneste spilleren som får lov til å snakke med dommeren. Slik er det i rugby, og det fungerer godt. Der opplever man aldri problemer av denne typen, sier Rushie.

- Chelseas konstante sutring påvirket dommeren i denne kampen, men dersom du er Chelsea-supporter er du fornøyd ettersom ingen av spillerne har brutt noen regler. De har kun vært usportslige, og det er opp til dommeren og FA å definere hva som er usportslig og hva som ikke er det. Så mye står på spill i dagens fotball, at resultatet har blitt det eneste som betyr noe. God sportsånd og fair play ser ikke ut til å eksistere lenger. Folk bør merke seg hva Chelsea driver med, og følge det opp.

- Straffesparket Chelsea fikk var aldri noe straffespark. I store kamper må dommeren være 100% sikker før han tar slike avgjørelser. Jeg skjønner bare ikke hvordan han kunne blåse straffespark i den situasjonen. Det er lett å være etterpåklok, men situasjonen var jo aldri i nærheten av å ligne på et straffespark heller, og derfor var dommerens avgjørelse ekstra skuffende.

- Nesten like ille som straffesparket var antallet gule kort dommeren delte ut. Det var ingen stygg kamp, og han delte ut ni gule kort. Det var ikke en eneste stygg takling i kampen. Rob Styles begynner å få et rykte på seg for å handle uten å tenke, og denne gangen forærte han Chelsea ett poeng. Det er ikke første gang han gjør slike ting. Han har en tendens til å feile i helt avgjørende situasjoner, er den flengende kritikken fra Rush i retning Styles.

Rush tror imidlertid de røde vil reise seg etter to tapte poeng mot blåtrøyene.

- Liverpools supportere var skuffet da de forlot stadion, og Chelsea-spillerne feiret som om de hadde vunnet kampen etterpå. Det viser bare hvilke fremskritt Liverpool har gjort.

Scousers vs Mancs
BBC News prøver på sine nettsider å finne ut om rivaliseringen mellom scousers og mancs stikker dypere enn fotball, og hva som er grunnen til dette. I en lengre artikkel blir likheter og ulikheter mellom de to store byene i nordvest diskutert. Du kan også stemme på hva som er den beste byen av de to. Du kan avgi din stemme ved å klikke deg inn på denne linken.