Rush tror Ferguson skjelver i buksene

Ian Rush antyder at Alex Ferguson begynner å frykte Liverpool igjen. Z-Cars på Anfield i kveld. Liverpool by markerer sin 800-årsdag i dag.

Ian Rush skriver i sin spalte i Liverpool Echo i dag at det er et sikkert tegn på at Alex Ferguson begynner å frykte Liverpool igjen, når han nå truer med etterforskning av Merseyside-klubben i forbindelse med Heinze-sagaen.

- Jeg synes det er flott at Alex Ferguson er oppbrakt over Liverpool. Ferguson bryr seg ikke om klubber og managere som han ikke anser som en trussel. De siste årene har han snakket pent om Liverpool-managere, noe som reflekterte hvor lite han fryktet dem. Sinnet sitt har han i stedet kanalisert mot Arsene Wenger og Jose Mourinho. Det faktum at han nå har vendt sin irritasjon mot Rafa Benitez ergrer kanskje noen Liverpool-supportere, men disse bør i stedet anse dette som et kompliment, mener den tidligere scoringskongen.

- Jeg aner ikke om det har vært gjort noe galt i forbindelse med Heinze-saken eller ikke, men faktum er at en Manchester United-spiller var desperat etter å spille for Liverpool, og det må ha såret Fergie. Heinze signerte for Real Madrid mot sin vilje. Han ønsket seg til Anfield. Selv om han ikke kom til Liverpool, var Anfield-klubben hans førstevalg, og det viser hvor attraktiv klubben har blitt under Benitez.

- Manchester United gjorde alt de kunne for å velte Heinzes overgang til Anfield, og det er kun en grunn til dette; nemlig at de anser Liverpool som en tittelutfordrer. Dersom Liverpool hadde kommet på hæla i sesongstarten igjen, ville ikke dette ha vært en så stor sak for Ferguson. Nå ville han ikke under noen omstendigheter slippe en god spiller til en klubb som kan hindre United i å forsvare tittelen.

Z-Cars på Anfield
Liverpool FC vil i kveld hedre den myrdede Everton-supporteren Rhys Jones (11) ved å spille Z-Cars melodien "Johnny Todd" før avspark mot Toulouse på Anfield. Dette er melodien som Everton FC har gjort til "sin", og som de benytter når deres spillere løper ut på banen, akkurat som Liverpool FC benytter "You'll Never Walk Alone".

Liverpools daglige leder Rick Parry har vært i kontakt med familien til Rhys Jones om saken, og de mente dette var en fin måte å minnes 11-åringen som så tragisk ble skutt i Liverpool i forrige uke.

Etter at både "You'll Never Walk Alone" og "Johnny Todd" har blitt spilt vil det bli avholdet ett minutts applaus, og Liverpools spillere vil bære sørgebånd i kveldens kamp.

Foreldrene til Rhys, Stephen og Melanie Jones, vil være tilstede på Anfield under kampen.

Guttens onkel, Neil Jones, sier at familien er overveldet over den flotte støtten fra Evertons byrival.

- Da jeg fortalte Stephen og Melanie at Liverpool ønsket å hedre Rhys, sa Melanie at det å spille Johnny Todd på Anfield ville være noe unikt, akkurat som Rhys var. Det vil være passende å hedre han med hans favorittmelodi.

Liverpool by feirer 800 år i dag
I Liverpool feirer man i dag at byen er 800 år gammel, og Rafael Benitez, Steven Gerrard og Jamie Carragher har sluttet seg til rekken av gratulanter.

- Gratulerer med dagen, Liverpool. Jeg har bare vært her i tre år, men alle jeg har møtt har gjort alt de kan for at jeg skal føle meg velkommen og hjemme, uttaler Benitez.

- Jeg ønsker alle i Liverpool en flott 800-årsdag. Dette er en vidunderlig by, med de mest lidenskapelige og lojale fotballsupporterne i verden. Jeg er stolt over å komme fra Liverpool, og jeg håper å gi våre fans mer å feire til våren, istemmer kaptein Gerrard.

- Gratulerer med dagen, Liverpool. Dette er min by, og jeg kommer aldri til å forlate den. Folk her har en fantastisk sans for humor, og kjenner jeg folk i Liverpool rett blir det en kjempemessig feiring av dagen, sier scouser Carragher.

Også mannen som gjorde "You"ll Never Walk Alone" verdenskjent, Gerry Marsden, føyer seg inn i rekken av gratulanter.

- Gratulerer med dagen, Liverpool. Flott by, flotte folk, flott fotball. Jeg ønsker ikke å bo noe annet sted.

Det er også passende at den eneste spilleren med over 800 kamper for Liverpool hyller byen på den store dag.

- Liverpool er en vindunderlig by. Min by, og et sted hvor fotball betyr mer for folk flest enn noe annet sted, er meldingen fra Ian Callaghan.