Sami Hyypiä ser an fremtiden

Den finske midtstopperen sier at han vil foreta en avgjørelse om sin fremtid i LFC i mai. Emiliano Insua på banen – så vidt. Milan Baros til Lyon.

Landslagspiller som må ha spilletid
Til det finske nettstedet Iltalehti.fi, sier Sami Hyypiä at han har planer om å stake ut sin umiddelbare fremtid på fotballen etter at denne sesongen er over.  Hans kontrakt går ut i 2008, og ideelt vil han være på Anfield både ut den avtalen og lengre, men han må samtidig ha spilletid.  Ikke minst fordi han ønsker å fortsatt være involvert med det finske landslaget.

- Jeg ble overrasket når jeg hørte om det.  Det er noe som virkelig betyr noe for meg, det er kun elleve spillere som har spilt mer enn 500 kamper for denne klubben, sier Sami på spørsmålet om hvordan han følte det da han nylig kom inn blant de 25 som har spilt flest kamper for Liverpool.  Den store finnen er nå en håndfull kamper unna 400 kamper, men dersom han ikke skulle nå det tallet innen sesongens slutt legger han ikke skjul på at det kan bli aktuelt å søke seg vekk.

- Folk spurte stadig i høst hvordan jeg ville føle det dersom jeg ikke fikk spille regelmessig, ”ville jeg ønske å gå til en annen klubb?”  - Svaret mitt var at jeg ville vente å se til sesongen var over i mai.  Hvis jeg da føler at jeg ikke har spilt nok kamper, da vil jeg ønske å gjøre noe med det.  Jeg vil oppsøke Benitez og fortelle ham at jeg har vært for lite på banen, og spørre hva som kan gjøres med det?”

- Dersom jeg føler at jeg ikke har spilt nok, da kan det være best for meg å komme meg vekk fra Liverpool.  Hvis jeg kunne fullføre min kontrakt, og i tillegg få en avtale på ytterligere et år, da vil jeg ha vært her et tiår.  Det er også noe jeg tenker på, men dette er selvsagt ikke bare opp til meg.

- Det er veldig viktig at jeg får spilletid, også fordi Finland er godt i gang med kvalifiseringen til Euro 2008.  Jeg ønsker å være kampklar til det.  Hvis jeg ikke spiller for klubblaget vil det utvilsomt også påvirke min form i kvalifiseringskampene.


Ett minutt for argentinsk talent
Liverpool har lånt den argentinske venstrebacken/midtstopperen Emiliano Ensua for 18 måneder.  Forsvareren er for øyeblikket opptatt med det søramerikanske mesterskapet for U20 landslag.  Så langt har det ikke blitt spilletid for 18-åringen, før han fikk ett minutt som innbytter mot Brasil sist fredag.


Baros sammen med Houllier igjen
Hjemmesiden til Lyon bekrefter i kveld at Milan Baros har signert for klubben, i en overgang fra Aston Villa.  Det er dermed andre gangen at tsjekkeren går til en klubb hvor Gérard Houllier er manager.  Det skal for øvrig være aktuelt at John Carew går motsatt vei.