Sammy Lee vender hjem?

Ryktene om at Sammy Lee vender tilbake til Liverpool som Rafael Benitez sin assistentmanager tiltar i styrke. Det melder Sky Sports News.

I forbindelse med at Rafael Benitez ble ansatt som Liverpool-manager sommeren 2004 valgte Sammy Lee å takke ja til et tilbud om å bli "National Coach" for England, selv om Rafa ønsket å innlemme den tidligere midtbanespilleren i sin egen stab. Senere ble Lee ansatt som assistentmanager under Sam Allardyce i Bolton, og Little Sam tok steget opp som manager da Big Sam forsvant til Newcastle i sommer.

Boltons resultater denne høsten har imidlertid vært begredelige, og ingen ble vel derfor nevneverdig overrasket over at Sammy og Director of Football Frank McParland måtte pakke snippesken sin og forlate Reebok Stadium denne uken. Nå kan det imidlertid bli en rask retur til Anfield for midtbaneterrieren fra 80-tallet.

Ryktene tiltar nemlig i styrke om at Benitez ønsker at Lee skal fylle tomrommet etter Pako Ayestaran som hans høyre hånd og assistentmanager, og nå har også Sky Sports News lagt sin vekt bak dette ryktet. Om den tidligere sjefsspeideren McParland også vil bli spurt om å returnere til Anfield sier ryktene ingenting om. 

Foruten Liverpool var Sammy Lee innom Queens Park Rangers og Osasuna i Spania som spiller, og det var ikke minst derfor at Rafa Benitez ønsket å beholde ham i klubben da han tok over etter Gerrard Houllier. Rafa så åpenbart nytten i en scouser med forhistorie i klubben som snakket flytende spansk. Lee valgte imidlertid altså å forlate den trenerstaben i Liverpool som han hadde vært en del i 11 år. Drøye tre år senere er det nå mye som tyder på at "den bortkomne sønnen" vender hjem igjen.