Sentrale Gerrard

England stoler på Steven Gerrard når man skal få overtaket på Russland i sin EM-gruppe. Peter Crouch kjemper med Emile Heskey om spissplassen ved siden av Michael Owen.

Nøkkelspilleren Stevie G
Med Lampard, Hargreaves og Beckham ute med skader er det ikke bare naturlig at Steven Gerrard får sin foretrukne rolle sentralt på den engelske midtbanen, men Liverpools kaptein er den spilleren nasjonen setter sin lit til når man spiller en viktig EM-kamp mot Russland i morgen.

England ligger et poeng bak russerne i gruppe E og har igjen å reise til Moskva, slik at det er svært viktig med tre poeng på Wembley onsdag kveld. En god kamp av både laget og Gerrard vil trolig sørge for at scouseren befester sin plass sentralt på midtbanen også i fremtiden. Spilleren selv legger ikke skjul på at dette er en situasjon han trives med, og han berømmer sin manager Steve McClaren.

- Endelig får jeg spille i min beste posisjon, sier mannen som står foran landskamp nr. 59. - Kampen mot Andorra var første gang hvor jeg fikk spille hvor jeg ønsker på landslaget.

Mange vil huske at Gerrard scoret to mål mot Andorra, etter at han bidro sterkt til å løfte laget etter 0-0 og en svak 1.omgang.

- Under tidligere managere har jeg blitt flyttet rundt forferdelig mye og det var vanskelig å spille stabilt. Siden den nye manageren har tatt over har han imidlertid vist meg tillit og ønsker at jeg skal kunne uttrykke meg på banen slik jeg gjør for Liverpool. Jeg mener at jeg har spilt bedre etter at Steve McClaren kom.

- Vi spilte en god kamp sist lørdag. En kan si at det var over pari, men det er samtidig viktig å ikke miste fotfeste. Det var en bra prestasjon, men ikke noe mer enn det, vurderer Stevie G etter 3-0 mot Israel.

- Tanken er å finne lag som kan vise den stabiliteten som gjøre at vi fremover vil vinne kamper mot lag som er bedre enn Israel. Vi skapte mange sjanser og gjorde det bra mot et solid lag. Jeg har imidlertid mye respekt for Guus Hiddink (treneren til Russland). Han er en god manager og har godt organiserte lag. Vi må trolig spille bedre enn vi gjorde mot Israel.


Crouch v Heskey
Peter Crouch er tilgjengelig for England igjen etter suspensjon, og engelsk presse forventer at Liverpools høye angriper vil kjempe med Emile Heskey om en plass ved siden av Michael Owen på topp. Tidligere røde Heskey har alltid fungert bra sammen med Owen, og gjorde det også mot Israel på lørdag. Wayne Rooney er som kjent ute med skade.