Siste bortetap i Spania kom mot Rafa!

Liverpool har bare tapt en av sine siste fem kamper i Spania, og til alt overmål kom det tapet mot Rafas Valencia! Publikum får innblikk i planene for Stanley Park.

Steven Gerrard kan passere Ian Rush på listen over Liverpools toppscorere i Serievinnercupen/Champions League i kveld. Liverpool-kapteinen tangerte Rushys 14 mål mot PSV i november, men er fortsatt et stykke bak Rush og Michael Owen når det gjelder scoringer i alle de europeiske turneringene sammenlagt.

Liverpool går til kveldens 1/8-finale etter å ha vunnet sin gruppe og sanket hele 13 poeng på de seks kampene. Dette er den høyeste poengsummen Liverpool har oppnådd i noe gruppespill i Champions League. De røde slapp inn fem mål i gruppespillet – alle mot Galatasaray.

Jamie Carragher vil i kveld spille sin 86. europacupkamp for Liverpool, og passerer dermed Tommy Smith på listen over spillere med flest kamper i Europa for klubben. Carra klatrer til andreplass, bare tre kamper bak Ian Callaghan.

Før kveldens kamp er det også verdt å merke seg at Liverpool bare har tapt to av sine siste 14 kamper i Europa, og begge ble tapt med bare ett måls margin. De ble slått 1-0 i Benfica for ganske nøyaktig ett år siden, og 3-2 av Galatasaray i desember. Anfield-klubben har også holdt nullen i 15 av sine siste 26 europacupkamper, og har totalt bare tapt sju av sine 37 kamper i Champions League under Rafael Benitez. 22 av disse er vunnet. Samtidig har Jose Reina holdt nullen i 11 av sine 20 kamper for klubben i Europa.

Liverpool har spilt 24 kamper mot spanske motstandere i europacupene. Statistikken er 10 seire, 8 uavgjorte og 6 tap. Kveldens kamp blir den 12. kampen på spansk jord. Av de 11 foregående er 5 vunnet, 3 uavgjorte og 3 tap. Av de fem siste kampene spilt i Spania er bare en tapt – mot Rafael Benitez sitt Valencia i 2002!

Barcelona kan imidlertid også vise til god statistikk i Champions League. De har tapt bare en av sine siste 19 kamper i turneringen. Tapet kom mot Chelsea i oktober (1-0).

Publikum får se modell av nye Anfield
Planene for Liverpools nye stadion i Stanley Park blir vist frem for offentligheten 26. og 27.februar. En modell av den nye storstuen kan da beskues i Vernon Sangster Sports Centre ved den store parkeringsplassen i nordenden Stanley Park. Likeså blir planene for hele Stanley Park lagt ut til allmenn beskuelse.

- Dette blir en sjanse for beboere og andre interesserte til å se hvordan Stanley Park blir seende ut i det 21.århundre, uttaler bystyremedlem Berni Turner til BBC.

- Omfattende arbeide med å restaurere parken vil gjøre den til et av de beste grøntområdene i regionen, legger han til.