Sjokk for Agger & Co

Etter 3-3 og scoring av Daniel Agger hjemme mot Sverige, ble Danmark dømt som taper etter tilskuervold. Mål av Riise, tap for Hyypiä, uavgjort for Bellamy under en hektisk EM-kveld.

Danskene tapte mot Sverige
0-3 etter 26 minutter, etter tre dødballer, var sjokket som ventet danske supportere i Parken.  Det var ikke bedre at motstanderen var erkerival Sverige i en viktig EM-kamp i gruppe F.  Daniel Agger ga imidlertid Danmark håp da han reduserte med et presist venstrebeinskudd etter 34 minutter fra like innenfor 16-meteren.  De ”røde og hvide” scoret ytterligere to ganger etter pause, og det stod 3-3.  Dramatikken var imidlertid ikke over.  Etter at Christan Poulsen ble utvist i sluttminuttene løp en tilskuer ut på banen og angrep dommeren.  Denne blåste av kampen, og Danmark har i etterkant blitt erkjent som taper med resultat 0-3.

I samme gruppe som Danmark var Xabi Alonso innbytter etter 66 minutter da Spania vant 2-0 borte mot Latvia.  David Villa og Xavi var målscorere.

Finland tapte 2-0 hjemme mot Serbia, en av konkurrentene i toppen av tabellen, og finnene er nå i ferd med å miste kontakten til de to øverste plassene.  Sami Hyypiä spilte i 90 minutter.

John Arne Riise skjøt og skjøt, med høyst vekslende hell, før han traff nesten et minutt på overtid i 2.omgang.  Det lave skuddet i motsatt hjørne fastsatte 4-0 til Norge mot svake Malta.

Wales og Craig Bellamy gjorde en god kamp mot Tsjekkia, men et skudd i krysset av Jason Koumas var det nærmest man kom scoring.  Etter 0-0 på hjemmebane erkjente John Toshack at waliserne nå var ute av kampen om en EM-billett.

Andrei Voronin startet, og det gjorde også Liverpool aktuelle Florent Malouda da Frankrike beseiret Ukrania med 2-0 i Paris.  Djibril Cissé kom inn etter 76 minutter, for Nicolas Anelka som var en av målscorerne.

I en privatlandskamp på fremmed gress mot Sør-Korea vant Nederland 2-0.  Dirk Kuyt kom inn etter 55 minutter da stillingen var 1-0.

Javier Mascherano kom inn som innbytter etter 67 minutter da Argentina spilte 1-1 mot Sveits i Basel.