Skadeproblemene tårner seg opp

Rafael Benitez kan få en utfordring når han skal komponere forsvarsrekka til kampen mot Porto på tirsdag. Også Alvaro Arbeloa og Steve Finnan sliter med skader etter Portsmouth-kampen.

Skadeproblemene tårner seg opp for Liverpool før avreise til Portugal, og møtet med Porto tirsdag kveld. Liverpools leger har nemlig fått behandlingsrommet fullt etter gårsdagens oppgjør mot Portsmouth.

John Arne Riise sliter som kjent med en lyskestrekk som han pådro seg i Norges EM-kvalifiseringskamp mot Hellas på onsdag, og tidligere i dag ble det kjent at Xabi Alonso pådro seg en fotskade mot Portsmouth. Nå i kveld kommer det for en dag at også Alvaro Arbeloa og Steve Finnan kan få problemer med å rekke Porto-kampen på grunn av skader etter gårsdagens målløse kamp på sydkysten.

- Vi får ikke tid til å trene før vi drar til Portugal, og jeg vet egentlig ikke hvem som blir spilleklar til den kampen. Vi har skader på Alonso, Arbeloa og Finnan, og i tillegg er jeg bekymret for tåa til Gerrard. Vi må sjekke om alle disse er i stand til å spille, uttaler Benitez til Sky Sports.

Manageren sier ikke noe om hva slags type skader Arbeloa og Finnan har pådratt seg, men det er ikke usannsynlig at det for irens del er snakk om leddbåndskaden i høyre kne som holdt ham utenfor Irlands EM-kvalifiseringskamper i forrige uke.

Dersom ingen av trioen Riise, Finnan og Arbeloa er i stand til å spille i Oporto, vil det bli interessant å se hvem som bekler sidebackene. Er for eksempel en nylig restituert Fabio Aurelio i bra nok fysisk form til å gå rett inn på venstrebacken? Og kan det bli aktuelt å skyve Jamie Carragher ut på høyrebacken, og bruke Sami Hyypiä og Daniel Agger som midtstoppere, eller våger Benitez å kaste innpå uprøvde kort som Stephen Darby og/eller Robbie Thelfall i en så viktig kamp?

Emiliano Insua er som kjent ikke noe alternativ som venstreback, da han ikke fikk plass i Champions League-troppen som Liverpool meldte inn til gruppespillet.