Southampton vurderer å kjøpe Guthrie

Danny Guthrie avsluttet sesongen på utlån i Southampton. Championship-klubben vurderer nå å kjøpe 20-åringen som etterhvert stiller langt bak i midtbanekøen på Anfield.

Southampton-manager George Burley ivrer etter å hente Danny Guthrie til St Mary’s på permanent basis. Det skriver lokalavisen Southern Daily Echo. Den 20 år gamle midtbanespilleren avsluttet som kjent sesongen med to måneder på utlånt hos sydkystklubben, og spilte ti kamper for klubben som jaktet opprykk til Premier League.

Guthrie skal ha overbevist Burley som ballfordeler på Southamptons sentrale midtbane i denne perioden, og manageren var veldig godt fornøyd med hans bidrag i disse kampene. Ettersom midtbanespilleren virker å være langt unna en fast plass på Liverpools sentrale midtbane, der karer som Gerrard, Alonso, Mascherano, Sissoko og Leiva nå stiller foran i køen, kan en fast overgang til Southampton i løpet av sommeren passe Guthrie som hånd i hanske. Burley vurderer i alle fall muligheten seriøst.

- Dette er noe vi vil se på i løpet av sommeren. Danny gjorde det virkelig bra for oss, og han er en spiller jeg liker. Ergo vil jeg også vurdere muligheten for å hente ham hit på permanent basis, men naturligvis vil dette til syvende og sist bli et økonomisk spørsmål, siteres Southampton-manageren i Daily Echo.

- For øyeblikket virker ikke Danny å være aktuell for Liverpools førstelagstropp til neste sesong, så det kan være en mulighet for oss her, avslutter han.