Spansk runddans

Fernando Torres står fram som et transfermål for Liverpool, og kan bli erstattet av Diego Forlan, som også er blitt linket til de røde. Hektisk virksomhet i Spania.

Cupfinalen mellom Sevilla og Getafe gjenstår riktignok førstkommende lørdag, men sist helgs avslutning i ligaen har likevel medført hektisk virksomhet i forhold til overgangsmarkedet i Spania.

Liverpool har som kjent vært linket til en rekke spillere i La Liga, men de fleste engelske avisene tror nå at Fernando Torres er hovedmålet etter at Liverpool Echo la det ut som sak i går.  The Independant mener riktignok at Torres vil være trofast mot klubben hvor han er tidenes yngste debutant og har vært kaptein siden han var 19 år, men det at Atletico Madrid igjen misset på en plass i E-Cupene kan gjøre at angriperen nå ser seg om etter en ny arbeidsgiver.

Ifølge den store sportsavisen AS er Atletico en av klubbene som vurderer Diego Forlan.  Den blonde fra Villarreal og Uruguay har igjen hatt en scoringsrik sesong i La Liga, og Liverpool har vært linket sammen med Sunderland og Arsenal fra Premier League.  Store klubber i Spania vurderer imidlertid også spilleren med en salgsklausul på £16M.  Valencia er en av dem, mens Atletico Madrid skal vurdere å bytte spissen Mista pluss cash for å sikre seg Forlan.

Det virker altså som om man på Vicente Calderón nå er i ferd med å ha alternative løsninger klare dersom man ikke greier å holde på juvelen Torres.  Spissens utsalgsklausul er på 40 millioner euro, eller om lag £27M, men den vil være mulig å forhandle om og eventuelt reduseres ved at spillere kommer andre veien i en byttehandel.

Den andre store sportsavisen i Spania, Marca, skriver at Valencia i dag regner med å kunne offentliggjøre at man har sikret seg nøkkelspillerne David Silva og Ruben Baraja på nye og lange kontrakter.  Silva er en spiller som har vært linket til Anfield.