Spillere hviles likevel?

Liverpool Echo tror at enkelte spillere blir hvilt når Liverpool møter PSV i morgen kveld. Alonso maner til profesjonell innstilling. Cocu vil gi Liverpool kamp.

Trass i at Rafael Benitez nylig antydet at han ikke kommer til å hvile spillere i forbindelse med returoppgjøret mot PSV, tror Liverpool Echo at han kommer til å gjøre nettopp det. Chris Bascombe skriver at manageren vil vurdere hvilke muligheter han har i så henseende etter ettermiddagens trening. Journalisten tror imidlertid at spanjolen er fristet til å gi noen av squadspillerne spilletid mot nederlenderne.

- Jeg har ikke bestemt meg for hvilket lag jeg vil sende på banen ennå. Vi har flere muligheter, er den kryptiske kommentaren fra mannen i sjefsstolen.

- Vi går til kampen for å vinne den, og så får vi vurdere situasjonen på nytt ved pause, og se om vi kan bytte noen spillere. Jeg må prate med spillerne og få de til å skjønne at de må jobbe hardt i denne kampen. Vi går til verket med tro på oss selv, men det er viktig å ikke tro at dette er over. Vi må opptre forsiktig og profesjonelt.

Alonso advarer mot å tro at alt er avgjort
På det siste punktet får Benitez støtte av Xabi Alonso. Han insisterer på at spillerne kommer til å vise PSV samme respekt som man viste dem i Holland.

- Selvsagt er vi godt fornøyd med resultatet vi oppnådde i Eindhoven, men det er viktig å huske på at det gjenstår en kamp til før noe er avgjort og i fotball er alt mulig. Det vet vi av egen erfaring, slår playmakeren fast.

- Jeg vet hva alle andre sier om situasjonen, men som spillere har vi ikke råd til å tro at vi er i semifinalen ennå. Vi må opptre profesjonelt, og prøve å gjøre det samme på Anfield som vi gjorde i bortekampen.

Alonso medgir likevel at presset ikke føles så tungt nå som det ville ha gjort om Liverpool ikke hadde hatt tre mål å gå på.

- Det er bra at vi har gitt oss selv denne sterke posisjonen, og vi er kanskje mer avslappet enn vi ellers ville ha vært når vi ser Chelsea mot Valencia på TV i kveld. Vi vet vi er i en posisjon hvor vi kan analysere hvordan de spiller før vi møter PSV igjen, og det kan være til hjelp i fremtiden. Men bare om vi kommer oss til semifinalen.

- Vi vet hva vi spiller for, og vi vet hva det betyr å nå finalen. Enda viktigere er det at vi vet hva som skal til for å vinne den, avslutter Alonso.

Det er for øvrig ventet at midtbanespilleren vil riste av seg skaden som holdt han utenfor mot Reading i tide til å rekke morgendagens kamp.

Cocu har ikke gitt opp
PSV Eindhoven-kaptein Philip Cocu insisterer på at han og hans lagkamerater kommer til Liverpool for å gi jernet i kvartfinalereturen i morgen, selv om hans lag ligger under 0-3 etter den første kampen.

- Det må et mirakel til om vi skal slå ut Liverpool og nå semifinalen, men vi reiser ikke til England på ferie, siteres han i britisk tabloidpresse.

- I Eindhoven var det tydelig at Liverpool var det beste laget, men jeg syntes 3-0 var for mye. Vi hadde også noen sjanser, men tok ikke vare på dem.

- Vi kaster i alle fall ikke inn håndkledet på forhånd. Vi eier yrkesstolthet, og vi ønsker ikke at det skal stå kalassifre i historiebøkene. Det vil smake godt med en seier på Anfield, så vi går for å score ett mål, og så får vi se hva som skjer, sier Cocu.