Spillere vil rette fokus mot ligaen

Pepe Reina og Jamie Carragher sier Liverpool må riste av seg skuffelsen fra Aten og konsentrere seg om å bli tittelutfordrere neste sesong. Xabi skriver under. Statsråd krever UEFA-svar.

Reina og Carra vil bli ligautfordrere
Både Pepe Reina og Jamie Carragher har sagt at de og deres lagkamerater snarest må glemme det som skjedde i Aten og heller konsentrere seg om framtida.

- Neste sesong skal vi bli ligautfordrere, sier keeperen og midtstopperen samstemte.

De rødes keeper var svært skuffet etter tapet mot AC Milan onsdag kveld, men han er overbevist om at en forsterkning av spillerstallen er det som skal skje for å utfordre Manchester United og Chelsea kommende sesong.

- Vi skal forsøke å vinne flere trofeer neste sesong. Hovedprosjektet er å være tittelutfordrere. 17-18 år uten en ligatittel er for lenge for en klubb som Liverpool. Spillerne og fansen fortjener ligatittelen snart og forhåpentligvis kan vi klare det kommende sesong, sier Reina.

Den spanske keeperen innrømmer at det vil bli vanskelig.

- Sett i lys av Chelseas bunnløse pengebinge, så blir det vanskelig. De kan bygge det laget de vil med sine penger. Og United vil også prøve å bli bedre, så det blir vanskelig, men vi skal forsøke. Vår manager vil ha mer penger å bruke på nye spillere i sommer, og forhåpentligvis kan det utgjøre en forskjell for oss, sier Reina.

Også Jamie Carragher mener at det er på tide å gå videre og tenke framover.

- Tapet i Champions League-finalen var forferdelig bittert, men det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Nå må vi konsentrere oss om å bli skikkelige ligautfordrere, sier Carra.

Som sine lagkamerater vet også 29-åringen at det er hardt arbeid som skal til for å komme nærmere Manchester United og Chelsea. Å kutte et forsprang på 21 poeng gjøres ikke over natten.

- Vi kom til nok en Champions League-finale og slo lag som Chelsea, men ingen vil huske på det. Toppfotballen handler om seire og det er det alle i denne klubben ønsker også. Alt handler om vinnere. Hva som skjer i sommer er opp til manageren, men nå ønsker vi å starte opp igjen. Vi må gjøre det langt bedre i Premier League og komme nærmere topplagene, som for eksempel for noen sesonger siden da vi var åtte-ni poeng bak Chelsea. Vi må kopiere det spillet vi viser i Europa med spillet i hjemlig liga i England, sier Carra.

Scouseren har troa på at det kan gå. Å slå lag som Barcelona og Chelsea gir selvtillit.

- Det skal vi ta vare på og ta med oss inn i en ny sesong, sier Carragher.

Xabi skriver under
Det har vært spekulasjoner om Xabi Alonso er på vei til Barcelona eller Real Madrid i hjemlandet Spania. Dette er bare tull, ifølge ham selv.

- Det er stort å være en del av Liverpool. Jeg trives her. Fansen har vært fantastisk gjennom hele denne sesongen. De har gjort sin del. Da er det synd at vi ikke kunne gi dem det de fortjente, sier Alonso som vil bli tilbudt en ny avtale i nær framtid.

 

 

Lucas lærer
Den brasilianske nyervervelsen Lucas Leiva sier han jobber hardt for å bli en suksess i Premier League. Sesongen er ikke over i hjemlig liga ennå, så 20-åringen har fortsatt en jobb å gjøre for sin klubb, Gremio. Midtbanespilleren vil ankomme Melwood i sommer, men ikke før spill i semifinalen i Copa Libertadores mot Santos.

- Jeg ønsker å lede Gremio til Copa Libertadores-tittelen, sier Leiva til icons.com.

Men til tross for at midtbanespillerens sportslige fokus fortsatt ligger i Brasil, så har han allerede begynt å tilegne seg sitt nye liv.

- Hele familien lærer seg engelsk. For min egen del er det viktig å forstå trenerteamet og lagkameratene godt på treningsfeltet. For øyeblikket er jeg bedre enn dem, men de ser fram til å synge fotballsanger sammen med Liverpool-fansen, sier det brasilianske stortalentet.

- UEFA må svare for seg
Sportsminister Richard Caborn vil kreve et raskt svar fra UEFA etter at organisasjonens kommunikasjonssjef sa at Liverpool-fansen selv var skyld i det billettkaoset som oppstø før, under og etter finalekampen onsdag. Caborn skal møte UEFA-president Michel Platini i Brüssel om to uker. På dette møtet ønsker statsråden å få greie på hvorfor supportere med gyldige billetter ble forhindret fra å komme inn til kampen på Olympiastadion i Aten onsdag.

- Jeg har sterk sympati med de blant Liverpool-supporterne som ikke kom seg på kamp. Nå trenger vi en forklaring fra de greske myndighetene på den oppførsel som ble vist mot disse supporterne, sier Caborn.

EU-minister Arlene McCarthy beskriver scenene fra gresk opprørspoliti som angriper fans med klubber og pepperspray for fullstendig uakseptabelt. Nå vil hun ta saken om politiets arbeid og oppførsel på fotballkamper opp i EU-parlamentet.

Det var rundt 23 000 Liverpool-supportere i den greske hovedstaden uten billetter onsdag. Tall fra gresk politi viser at rundt 120 mennesker ble arrestert for å ha hatt falske billetter.

Fans som Liverpool Daily Post har snakket med, forteller om rå oppførsel fra gresk politi, og at det virket som om de ønsket å forhindre Liverpool-supportere fra å komme seg inn på stadion. Tilbake i England torsdag var det flere supportere som hadde intakte og ubrukte billetter med seg hjem.

Den britiske ambassadøren i Hellas, Simon Cass, krevde også krav dagen etter kampen.

- UEFA må granske alle sider ved denne saken grundig, sier han.

En talsmann for det britiske Utenriksdepartementet sier at regjeringen vil spørre UEFA og de greske myndighetene om de kan se på alle sider av avviklingen av årets finale og komme med en rapport så kommende finalearrangører kan lære av det som har skjedd.

- Generelt kan jeg si at Liverpool-supporterne oppførte seg bra. All honnør til Liverpool og britisk fotball, sier talsmannen.

En polititjenestekvinne i Liverpool sier at det ikke er tvil om at det store antallet falske billetter var en av årsakene til de problemene de greske kamparrangørene hadde.

- Nå må vi gå i diskusjon med alle partnere som har hatt med billettsalg å gjøre. Dette gjelder også UEFA, sier hun, lettet over at ingen liv gikk tapt i uroen utenfor stadion.

I en offisiell uttalelse sier Liverpool Football Club at de har gått i diskusjon med flere myndigheter for å få greie på hva som gikk galt.

Professor Rogan Taylor, direktør for Liverpool-universitetets fotballindustrigruppe, mener klubbene har presset for hardt for å få ut penger fra sponsorene.

- UEFA må instrueres i at de bør inngå sponsoravtaler som bringer inn mindre penger i kassa og redusere antallet billetter til selskap som Coca-Cola. Klubbene vil knapt merke at de får fem millioner euro mindre i kassene, mens det for fansen vil gjøre stor forskjell å få flere billetter til fordeling.

Kritikerne av Atens Olympiastadion, som mange sa ikke var stor nok til å huse store fotballkamper, har fått ny næring etter kampen. Taylor er en av kritikerne.

- UEFA går ut med gulrøtter til mindre nasjoner om at de kan få arrangere Champions League-finaler. På den måten får de bygge nye fasiliteter. I stedet burde UEFA være sikre på at stadion er den rette. Er det ikke, er det klokere å vente en sesong eller to.

Rundt 150 000 mennesker (!) så onsdagens finalekamp på puber og klubber i Liverpool sentrum. Rundt 65 personer ble arrestert for bråk.

- Det er uvant mange mennesker i sentrum på en gang, sier Andy Ward i Merseyside-politiet.