Spisser med tro på suksess

Både Dirk Kuyt og Peter Crouch tror det er mulig å danke ut Barcelona. Melia med lovord om Hicks. Barnes linkes til Bermuda-jobb.

Liverpools spisser er ikke skremt av tanken på å skulle spille på Nou Camp i neste uke. Både Peter Crouch og Dirk Kuyt tror det er mulig å gjøre mål på Barcelona i deres egen storstue.

- Det er ikke tvil om at Ronaldinho er den beste spilleren i verden, men det er ikke alltid slik at de som blir holdt for å være de beste spillerne utgjør det beste laget, uttaler Dirk Kuyt til Press Association.

- Jeg tror Barcelona vil være bekymret med tanke på at den andre kampen går på Anfield. Det vil bli en utfordring for dem. Arsenal slo oss riktignok på Anfield nylig, men utenom det har vi vært nærmest uslåelige der. Bare Benfica har slått oss hjemme utenom Arsenal det siste året.

- Vi må sørge for at vi får et godt resultat på Nou Camp. Det blir en tøff utfordring for oss, men det er også en sjanse til å vise folk hva vi er kapable til. Klarer vi å spille uavgjort samtidig som vi gjør mål, burde vi ha en god mulighet i den andre kampen. Da vil de kvie seg til å spille foran våre supportere, som er så suverene når det er slike kamper.

Han får støtte av lagkamerat Peter Crouch.

- Barcelona kan ikke gå til disse to kampene og tro at de vil få det lett fordi de er tittelforsvarere. Vi mener vi har en god mulighet til å få gode resultater i begge kampene. De er langt fra uslåelige. Man må slå de beste for å vinne turneringer, og det var akkurat det Liverpool gjorde da de vant i 2005. På veien slo de Juventus, Leverkusen, Chelsea og AC Milan. De var nederlagsdømte på forhånd i alle disse kampene.

- Alle snakker om faren som Ronaldinho representerer, men vi ønsker ikke å bli for opptatt av han. Han er en av de beste i verden når han er i form, men Barca har gode spillere i alle posisjoner. De har for eksempel Samuel Eto’o og Lionel Messi tilbake fra skader, og de har også Deco. Men jeg håper de vurderer oss på samme måte, og sier det samme om våre spillere.

- Et uavgjort resultat i bortekampen ville være et godt resultat for oss, spesielt om vi scorer ett mål. Vi tror vårt forsvar, og de spillerne vi har som er dyktige på kontringsfotball, kan overraske dem. Vi vant vår gruppe komfortabelt, og har spilt bra i Champions League, så vi er stinne av selvtillit når vi går til verket på onsdag, avslutter Crouch.

Melia med lovord om Hicks
Den tidligere Liverpool-spilleren Jimmy Melia kjenner bedre til klubbens nye eier, Tom Hicks, enn de fleste. 69-åringen er nemlig akademisjef for Texas Longhorns Soccer Club i Dallas, og bor dermed i samme by som Hicks.

Scouseren Melia begynte å spille for Liverpool som 15-åring i 1953, og gjorde i løpet av de neste 11 årene 78 mål på 287 kamper for klubben. Han var med på å vinne 2.divisjon under Bill Shanklys ledelse i 1962, og to år senere var han med på å vinne ligaen – Liverpools første mesterskap siden 1947. Melia fikk også to landskamper for England.

- Liverpool er fortsatt laget mitt, og jeg ser kampene deres så ofte jeg kan, sier han til Liverpool Echo.

Melia er av den grunn selvsagt veldig opptatt av at texaneren Hicks nå skal ta over klubben sammen med George Gillett.

- Dette har vært slått stort opp i nyhetene her borte, og alle snakker om at amerikanerne er i ferd med å ta over Premier League. Tom Hicks er velkjent her i Dallas for det han har gjort for baseball- og ishockeyklubbene. Jeg tror han vil være bra for Liverpool, fordi han blir ansett som en svært profesjonell og suksessfull forretningsmann. Selvsagt ønsker han å gjøre penger på denne investeringen, men han har en god CV når det gjelder å få ting til å fungere. Om 10-15 år kan han kanskje finne på å selge seg ut, men hvem bryr seg om det så lenge han kjører penger inn i klubben og bygger den opp?

- Det viktigste er at han vil bygge ny stadion, for det er noe som klubben virkelig trenger. Det virker som om det også kommer til å bli stilt betydelige midler til rådighet til spillerkjøp, og det er fantastiske nyheter. Med tre nye store spillerkjøp kan Liverpool komme opp på nivå med Manchester United og Chelsea, etter min mening.

Barnes blir fotballsjef på Bermuda?
The Royal Gazette på Bermuda skriver at tidligere Liverpool-spiller John Barnes skal være interessert i en stilling som teknisk direktør i Bermudas fotballforbund. Jamaica-fødte Barnes har lenge vært linket til en trenerjobb for Jamaicas landslag, uten at dette har blitt noe av.