Steve Finnan skrev under ny kontrakt

Steve Finnan har skrevet under ny kontrakt med Liverpool. Dirk Kuyt hjem. Lee Peltier bekreftet utlånt til Yeovil. Restplasser hos Sabra Sportreiser.

Steve Finnan har satt sitt navn på en to års forlengelse av kontrakten med Liverpool. Høyrebacken har signert en avtale som knytter ham til LFC til juni 2009, med opsjon for enda ett år etter det.

Irske Finnan har vært på Merseyside i fire sesonger og har spilt 182 A-lagskamper. Med hans underskrift følger han i fotsporene til Steven Gerrard, Jamie Carragher, Xabi Alonso, Pepe Reina og Momo Sissoko som også har skrevet under på kontraktsforlengelser denne sommeren.

En som ønsker Finnans kontraktsforlengelse spesielt velkommen er Liverpool-legenden Phil Neal. Han kaller dette noe av det beste manager Rafael Benitez har fått til denne sommeren. Den legendariske Liverpool-spilleren, med fire europacupmesterskap, tror 31-årige Finnan er en svært verdifull spiller som kan være med på å gjøre forspranget til Manchester United og Chelsea litt mindre kommende sesong.

- Han er så rolig, og hvis du ønsker å komme inn blant de to beste i Premier League, trenger du tre eller fire rolige spillere i laget. Det er ikke alltid publikum oppdager hvilken god jobb Steve gjør. Han er av de spillerne som svært sjelden gjør feil. Du trenger liksom ikke bekymre deg for at Steve skal gjøre en dårlig kamp. Uansett hvor stor kamp det er og hvor stort presset er, så leverer Steve varene. Han løser oppgavene på en rolig måte og får aldri panikk, sier Neal.

Finnans forgjenger på høyrebacken har "slått ut" noen konkurrenter på plassen i sin tid i klubben.

- Jeg setter stor pris på ham. Han ønsker stor konkurranse velkommen, og konsentrerer seg kun om sitt spill, utvikle det og gjøre jobben sin.

Neal, som scoret 60 mål på 648 kamper for de røde, synes spesielt et aspekt ved Finnans måte å spille på, er undervurdert.

- Det er hans bidrag til lagets vingspill. For alle gode lag er det viktig med godt vingspill og Finnan bidrar med mye ammunisjon på sin høyreflanke. Han spiller en viktig rolle for dette i Liverpool. Han kunne ha scoret mer, men jeg vet ikke om han gis den friheten som man må ha for å komme inn i boksen og finne scoringsposisjonen, sier Neal som tror Finnan i løpet av sin nåværende kontrakt vil spille seg til legendarisk status i klubben.

Kuyt vil vinne trofeer
Dirk Kuyt vendte tilbake til sin hjemby, Rotterdam, i dag. Det ble et emosjonelt møte med hans gamle hjemmearena, De Kuip Stadium. I et intervju med liverpoolfc.tv forteller nederlenderen at Liverpool har et sterkt ønske om å vinne noe i år.

- Det hadde selvfølgelig vært stort å ta hjem den første Premier League-pokalen. Vi ønsker å vinne trofeer, og føler vi har forberedt oss godt. Ligaen har førsteprioritet, men vi går ikke av veien for å vinne de andre turneringene vi deltar i heller, først turneringen her i Rotterdam, som er vår siste test før sesongstarten, sa Kuyt.

Angriperen fortalte at Liverpool er kraftig forsterket denne sesongen.

- Vi har de kvalitetene som skal til, men vi må vinne de kampene som kommer helt fra start av 

Peltier bekreftet til Yeovil
Nå er det bekreftet; Lee Peltier går til  Yeovil Town på lån, men det blir bare ut desember og ikke hele sesongen som tidligere antydet. 20-åringen, som kan spille både høyreback og på midtbanen, har vært på prøvespill i League One-klubben den siste uka. Peltier har spilt fire førstelagskamper for Liverpool og gjorde en god figur i de syv kampene han spilte i utlånsperioden i Hull City siste sesong.

 

Populære museumsturer
Turene til LFC-museet blir bare mer og mer populært.

Nå tilbyr museet og direktør Stephen Done (bildet) alle interesserte til å la seg fotografere med Europa Cup-trofeet og få et 20 X 15 centimeter stort bilde tilsendt for 7,50 pund (pluss inngangsprisen på museet).

Denne muligheten byr seg søndag 5. august, onsdag 8. august, torsdag 9. august, søndag 12. august, torsdag 16. august, lørdag 18. august, torsdag 30. august og søndag 2. september. Alle stadionturer er fulle fram til 16. august.

Museet er åpent fra halv ti til halv fem (siste inngang klokken 16) hver dag.

 

 

Restplasser
og Bård Thoresen melder at de har noen restplasser på diverse opplegg på de tre første kampene denne sesongen. Mot Chelsea (19. august) kan man fortsatt få plass hvis man tar kontakt med reiseleveranøren omgående. Mot Derby (1. september) og Birmingham (22. september) har Sabra også plasser ledige. Disse vil bli solgt fortløpende. Send mail til [email protected] for alle henvendelser eller ring 24 14 94 50. Sabra Sportreiser melder at store deler av sesongen er utsolgt, så har du planer om å se Liverpool i løpet av sesongen 2007/08, så må dere være raske med å kontakte turoperatøren.