Stolt og glad Heighway

Akademisjef Steve Heighway er både stolt og glad nå som juniorene er klare for semifinale i FA Youth Cup. Banens beste, Ray Putterill, tror på finale.

Akademisjef Steve Heighway svever på en sky etter juniorenes avansement til semifinalen i FA Youth Cup.

- Vi er så glade. Av og til hadde jeg en følelse av at vi ikke ville ha hellet med oss, men nå er vi videre fra kvartfinalen også. Vi kan fortsatt bli bedre, og det tar fortsatt for lang tid før vi tar tak i kampen. Det var perioder der jeg syntes vi kunne ha vist litt mer klasse, og kanskje ha gjort et fjerde og et femte mål. Men dette er cupfotball, og det vil alltid være spennende, sier han til liverpoolfc.tv.

- Lågånden til guttene er fantastisk. Jeg hentet inn ni av de 11 som startet i går for ni år siden. De elsker hverandre, selv om de ikke liker meg så godt, spøker Heighway.

Akademisjefen har allerede benyttet anledningen til å  spionere på semifinalemotstander Newcastle.

- Vi har sett de spille to ganger. De har gode spillere som liker å spille langs bakken. Men vi vil uansett ikke vinne noe uten å spille mot tøffe motstandere.

Ryan Flynn, Ray Putterill og Stephen Darby gjorde målene i 3-1 seieren over Sheffield United i gårsdagens kvartfinale.

- Vi har spøkt med å fortelle Stephen Darby at han ville score hele uken. Derfor ble det en del spesielle scener etter at nettopp det skjedde. Jeg syntes våre to midtstoppere spilte fenomenalt. Jay Spearing og Robbie Threlfall. Jay er en gigant, selv om han er liten av vekst. Han er en utrolig spiller. Jeg syntes hele forsvaret klarte seg bra, og Ray Putterill var fantastisk på venstrevingen. Ray har alltid hatt talentet, men han har vært uheldig med skader det siste året. Nå begynner han å vise hva han er kapabel til. Jeg syntes han var en av banens beste spillere, men ikke si det til han!

Nevnte Putterill ble kåret til banens beste spiller både av liverpool.no og liverpoolfc.tv.

- Jeg syntes jeg spilte bra. Sheffield United var et godt lag, fysisk sterke, så vi greide oss bra. Jeg har tro på dette laget. Vi har spilt sammen i evigheter, og jeg visste vi ville komme tilbake da vi lå under, sier venstrevingen selv.

- Jeg skar inn i banen noen ganger og forsøkte meg med skudd. Det ble det dessverre ikke noe resultat av, men jeg fortsatte videre og da jeg fikk min sjanse så tok jeg den. Det var et flott mål, og et flott angrep. Det var noen gode pasninger i forkant av scoringen. Jeg skar inn, utfordret min oppasser og satte ballen opp i hjørnet, sier han om 2-1 scoringen.

- Jeg tror vi kan vinne turneringen i år også. Det må vi tro på. Vi har et godt lag som har spilt sammen siden vi var ni år gamle. Vi jobber virkelig for hverandre, avslutter Putterill.

Semifinalene mot Newcastle er ennå ikke datofestet. De to andre kvartfinalene er ikke spilt ennå. Disse er Arsenal – Cardiff og Manchester United – Birmingham.