Storfin motstand i 1/8-finalen

Liverpools motstander i 1/8-finalen i Champions League vil hete Barcelona, Real Madrid, Inter, AC Milan eller Sevilla. Rafael Benitez rørt og stolt i kveld, men nå begynner han å tenke på Man Utd.

Liverpool er klare for 1/8-delsfinalen i Champions League etter kveldens storseier i Marseille, og vil der garantert få knalltøff motstand. Når trekningen blir gjort fredag 21.desember kommer nemlig ett av følgende lag opp av hatten som motstander i neste runde: Real Madrid, Barcelona, Inter, AC Milan eller Sevilla.

Det vil avgjøres i morgen om Arsenal eller Sevilla blir gruppevinner i gruppe H. Alt tyder på at spanjolene kommer til å ende øverst på tabellen. Dersom det mot formodning ikke skulle skje, kan Liverpool bare trekke ett av de fire førstnevnte lagene.

Uansett vil man altså møte enten et spansk eller et italiensk topplag. Som gruppetoer vil Liverpool måtte spille hjemme i den første kampen 19. eller 20.februar. Det betyr returkamp på bortebane 4. eller 5.mars. Vi tar imidlertid et lite forbehold her. Trekker de røde et av Milano-lagene kan det kanskje gjøres et unntak fra dette, da det er usikkert hvorvidt politimyndighetene i Milano vil tillate at de to klubbene spiller hjemmekamper to dager på rad. I sesongen 2005/06 hadde både Inter og AC Milan hjemmekamp til slutt i 1/8-finalen. Da spilte Inter sin hjemmekamp uken etter Milan.

Rafael Benitez var en stolt mann etter Liverpools solide forestilling på Stade Velodrome i kveld. Det var ikke mange utenforstående som levnet hans mannskap sjanse til avansement når man stod bokført med bare ett poeng halvveis i gruppespillet. De røde avsluttet imidlertid med tre kjempekamper som resulterte i ni poeng og en målforskjell på 16-1. Totalt gjorde Anfield-klubben 18 mål på de seks kampene, noe som er mest av alle i hele turneringen. Kanskje er det også et godt omen med tanke på Moskva at Liverpool går videre fra gruppespillet med den smått symbolske målforskjellen 18-5 !?

- Jeg er virkelig stolt over spillerne og supporterne i kveld. Det var en utrolig forestilling fra alle forbundet med Liverpool FC, sa en tydelig rørt og stolt Rafael Benitez til liverpoolfc.tv etter kampslutt.

- Spillerne hadde den riktige mentaliteten. Nøkkelen var at de var virkelig fokuserte før kampen. Vi fikk en tidlig scoring og etterpå kontrollerte vi nesten alt.

- Nå begynner jeg å tenke på Manchester United, avsluttet spanjolen.