Strukket leddbånd for Finnan

Steve Finnans kneskade er diagnostisert som et strukket leddbånd. Riise får mindre spilletid, men klager ikke. Poll avslører heksejakt på Crouch. Ny Liverpool-bok slippes i morgen.

Liverpool Daily Post kan i dag avsløre ytterligere detaljer rundt skaden som Steve Finnan pådro seg mot Derby. Iren skal visstnok ha strukket et leddbånd i høyre kne. Liverpools leger har ikke antydet når høyrebacken kan være spilleklar igjen, men det er ytterst tvilsomt om han vil være involvert i Irlands EM-kvalifiseringskamper mot Slovakia og Tsjekkia.

Riise klager ikke over mindre spilletid
John Arne Riise sier til VG han ikke har noen grunn til å klage dersom han får mindre spilletid i Liverpool i år enn tidligere. Sunnmøringen har bare vært på banen i tre av seks kamper for klubblaget denne sesongen - uten at han har vært skadet. Likevel er han ikke bekymret for at det skal fortsette på den måten.

- Nei, det er jeg ikke. Det gjør meg ingenting. For eksempel; når jeg spiller tøffe bortekamper med landslaget, så blir det fort benken etterpå. Sånn er det bare. Det er ikke en uvanlig situasjon. Jeg var skadet i fjor, og satt også på benken en del, men spilte likevel 49 kamper. Jeg har ingenting å klage på, sier Riise til VG Nett.

Riise synes årets Liverpool-stall er den beste i løpet av hans tid i klubben.

- Vi har en mer komplett stall. Vi kan ta ut en god spiller, og likevel få en like god spiller inn. Det er en fordel vi har nå. Og derfor er alle innstilt på at det blir en del kamper på benken. Og så lenge vi gjør det bra og vinner, så har vi ikke noe å klage på.

Kampen spissene i mellom er årsaken til at Riise ikke synes spesielt synd på seg selv.

- Det er stor konkurranse om spissplassene. Jeg kan ikke klage på konkurransen om venstrevingen og backplassen. Spissene har det mye tøffere. Det er morsomt. Men da må de score mål.

Sunnmøringen tror han kan dra fordel av et mindre tett kampprogram.

- Hvis jeg får hvile mer, kanskje det kan slå ut positivt også, sier han.

Venstrebacken tror dette kan være sesongen hvor Liverpool for første gang på lenge er seriøse utfordrere til seriegull.

- Jeg føler det foreløpig. Det er langt igjen, men starten viser at vi har noe der oppe å gjøre. For mange på laget er ligaen det eneste vi ikke har vunnet. Det vil være spesielt for meg og resten av guttene å legge den siste brikken og vinne i England. Vi har fått en god start.

- Vi fokuserer på alt, men vi har presset på oss. Fansen vil vinne og vi vil vinne. Det er mange som har vunnet alt annet, og det er ligaen vi vil vinne. Jeg har i hvert fall lyst til å ta med meg alt jeg kan vinne.

Dommer avslører heksejakt på Crouch
Den pensjonerte FIFA-dommeren Graham Poll avslører i dag at alle internasjonale dommere har fått beskjed om å slå ekstra hardt ned på Peter Crouch, og det FIFAs dommersjef mener er overdreven armbruk.

Poll forteller til britisk presse at FIFA ba dommerne slå hardt ned på Crouch sitt spill før fjorårets VM i Tyskland.

- FIFAs dommersjef mente at Crouch slapp unna med alt for mye, og mente at dommerne burde merke seg ham. Vi ble vist Englands oppkjøringskamper til VM, og vi ble gjort spesielt oppmerksomme på spissens armbruk. Jeg prøvde å forsvare ham, ettersom jeg er engelsk, beretter Poll til Radio Five Live.

Ny Liverpool-bok på trappene
En ny bok skrevet av en gruppe Liverpool-supportere er på vei ut på markedet. "Here We Go Gathering Cups in May" handler om supporternes reiser rundt om i Europa, der europacupfinalene Liverpool har vært involvert i har blitt vektlagt.

- De eneste andre supporterne som kunne ha skrevet en bok som denne om sin klubb er supporterne til AC Milan eller Real Madrid. De har opplevd omtrent det samme, sier Nicky Allt som er mannen bak ideen.

- Boken handler om hvordan fansen kommer seg på kamp, personlige opplevelser og konflikter. Den handler om alle eventyrene vi har vært med på, forteller han til Liverpool Daily Post.

Boken tar for seg de store finalene fra den første triumfen i Serievinnercupen i Roma i 1977, og frem til tapet for AC Milan i Aten. Sju ulike forfattere har omtalt hver sin finale. Boken blir sluppet ut på markedet i morgen, og koster £16.99.