Suksess med Kopforum-tur

Historiens første Kopforum-tur ble en ubetinget suksess. 16 mann og en kvinne hadde en fortreffelig helg på Merseyside, med storseier over Sheffield U som rosinen i pølsa.

Supporterklubben arrangerte historiens første forumtur i forbindelse med hjemmekampen mot Sheffield United. Det skulle vise seg å bli en usedvanlig hyggelig helg i Liverpool.

Formålet med turen var at supporterne som er daglige brukere av liverpool.no's kopforum skulle bli bedre kjent med hverandre. Dette var en tur der miljøet og fotballpraten ble prioritert!

LFCSCSB hadde satt av 20 kampbilletter/plasser på denne turen, men dessverre måtte tre deltakere av ulike årsaker trekke seg kort tid før avreise. De 17 som dro kom fra alle kanter av landet. De mest langveisfarende kom helt fra Alta og Tromsø, vi hadde med folk fra Bergen og Trondheim, og selvsagt var også østlandsområdet godt representert.



Første samling på hotellet. F.v. Carragerr, ThoSju, Maggielicious, Doc, Jydstebo, Kurderkebab og undertegnede.

Folk ankom fra forskjellige destinasjoner og til ulike tider. I utgangspunktet var det lagt opp til to overnattinger på Holiday Inn Express og vi hadde kun "offisielt program" fredag og lørdag, men enkelte var så ivrige etter å komme seg til Mekka at de dro over allerede onsdag, mens andre forlenget turen med et ekstra døgn.

Alle mulige reiseruter ble tatt i bruk for å komme seg til Merseyside. Enkelte kom med tog fra London, andre med ditto fra Newcastle. Også Manchester airport og John Lennon airport i Liverpool ble benyttet av mange.



The Kop var det første møtet våre forumskribenter fikk med Anfield

Det "offisielle programmet" startet med en visitt på Liverpools klubbmuseum fredag ettermiddag kl. 14.00. Ettersom flere ankom sent fredag kveld bestod delegasjonen som besøkte museet kun av syv mann.



ThoSju og Maggielicious ved Shankly-statuen



Doc, Maggielicious, MariusFD og ThoSju ved Shankly-statuen.



MariusFD og Doc på vei inn på museet.



MariusFD studerer pokalene.

Bøtta fra Istanbul måtte naturlig nok beskues

Høydepunktet fredag kveld var imidlertid en tre retters gallamiddag (Sportmans Dinner) på Devonshire House Hotel i Edge Lane. Der var forumfolket representert med 10 ivrige supportere. Det var Ronnie Whelan og Jim Beglin som var hovedtrekkplastrene for oss Liverpool-supportere denne kvelden, men en ekte scouser stand-up comedian underholdt også. Vi koset oss med god mat og drikke, og røverhistoriene som Whelan serverte. Den innleide komikeren hadde også mange godbiter på lur, selv om mange av oss slet litt med å få tak i alle poengene. Når en kar med den tjukkeste scouser-dialekt du kan tenke deg snakker rasende fort, kan noen og enhver slite med å henge med i svingene!

Corleone og Maggielicious koser seg i barområdet før middagen med Whelan og Beglin. Ved bordet lengst til høyre skimter vi Doc, Geirrard, Kurderkebab og Jydstebo.

Kopforums representanter under middagen med Whelan og Beglin samlet på ett brett. Fra venstre: Eva, Jydstebo, Kurderkebab, undertegnede, Geirrard, Doc, Thosju. Med ryggen til: Corleone og Maggielicious.



Undertegnede, Geirrard, Doc og Thosju under Sportsmans Dinner.



Mange morsomme historier ble servert under Sportsmans Dinner med Ronnie Whelan og Jim Beglin. Her er det undertegnede og Geirrard som åpner latterdøra.




Ronnie Whelan fortalte noen utrolige historier fra sin karriere, noe som falt i smak hos deltakerne.

Etter å ha spist seg god og mett, og sikret seg autografene til Whelan og Beglin avsluttet de fleste fredagskvelden med en runde på byen, der Flanagans og Cavern i Mathew Street var blant utestedene som ble besøkt.

Lørdag var kampdag. Hjemmekampen mot Sheffield United var det de fleste hadde kommet for. Før kursen ble satt mot Anfield i taxi, rakk imidlertid de fleste en rask shoppingrunde i sentrum og langt de fleste var innom Liverpools souvenirbutikk i Williamson Square. Før kampstart besøkte vår gruppe flere av de mest kjente pubene rundt Anfield, blant annet The Sandon der klubben ble stiftet og The Albert like bak The Kop.

Hansi (t.v) og Carragerr lader opp på The Sandon før kampen. Bak skimtes Corleone.



MariusFD (nærmest) og Doc diskuterer den nær forestående kampen over et par pints.



Taktikkprat på "Sandon" før kampen, mens man ser på Fulham-Man Utd. Som det kanskje fremgår av bildet, var Fulham på dette tidspunktet i ledelsen. Dessverre vant United til slutt 2-1 etter enda en rekke tvilsomme dommeravgjørelser som gikk i Uniteds favør. På bildet ser vi MariusFD, Doc og Geirrard.




Hele gruppa i samlet tropp på vei fra The Sandon mot The Albert en times tid før avspark. The Kop skimtes i bakgrunnen.

Corleone (t.v) og Carragerr nyter en siste pint på The Albert like før avspark.

Til kampen hadde vi vært så heldige å få gode billetter på Upper Centenary, og de fleste storkoste seg etterhvert som målene rant inn. Seieren ble som det seg hør og bør feiret med et par pints på The Albert etter kampslutt, før gruppa satte kursen for sentrum igjen.



The Kop drar igang "You'll Never Walk Alone"



ThoSju, Doc og Geirrard på plass på tribunen. Kampnervene har begynt å melde seg.



Hele gruppa hadde fått billetter samlet, sentralt plassert på Upper Centenary.



Sluttresultatet falt i smak!

Vi hadde nemlig mer på programmet denne lørdagskvelden. Tage Herstad hadde nemlig organisert en middag på kinarestauranten Shangri La i Victoria Street, der David Fairclough var hovedtrekkplasteret. Igjen ble det en kveld med mye god mat og drikke, og supersub Fairclough viste seg som en ekte gentleman som tok seg tid til en personlig prat med hver og en av de 15 kopforumistene som var med på middagen.



ThoSju fikk slått av en prat med supersub David Fairclough



Geirrards største øyeblikk da han fikk møte en av sine store helter fra Paisley-perioden. Hva gjorde man dengang når man trengte et mål eller to? Jo, man satte bare innpå super-sub David Fairclough. Og som den største selvfølgelighet leverte Mr. Goal-Guarantee mål på bestilling.

Etterpå gikk kursen til Flanagans og diverse andre utesteder i sentrum, og de fleste var ikke i seng før langt ut i de små timer. Enkelte rakk nesten ikke å legge hodet på puta før de måtte sette seg i taxien til flyplassen.



At verden er et lite sted, fikk man enda et bevis på nå. Doc og Geirrard (begge med aner på Andøya, nå bosatt helt andre steder) hadde sannsynligvis ikke sett hverandre på over 30 år. Men litt utpå fredagskvelden fant de etterhvert ut at de faktisk var tremenninger! Og kunne dette gjensynet hatt en bedre ramme? En herlig natt i Mathew Street med 4-0 over Sheffield United i kofferten.

Det virket som alle hadde storkost seg i Liverpool i løpet av et par hektiske dager, og de fleste bebudet at de reiser tilbake til Liverpool så fort de får anledning til det. Kopforum-turen ble i alle fall en ubetinget suksess, og det er supporterklubbens intensjon å gjenta dette opplegget også til neste sesong - kanskje til og med to ganger!