Supporter vil saksøke UEFA

Daily Telegraph skriver at en Liverpool-supporter krever kompensasjon fra UEFA fordi han ikke fikk sett Champions League-finalen. Hvis UEFA ikke gir etter for kravet, vil han gå til søksmål.

UEFAs president Michel Platini risikerer å bli saksøkt av en rasende Liverpool-supporter som ble nektet adgang til Champions League-finalen i Athen, selv om han hadde gyldig billett. Søksmålet blir sett på som en rettesnor. Dersom det lykkes, kan det føre til flere lignende saker mot UEFA.

Sammen med to venner brukte Paul Gregory 2370 pund på fly, overnatting og kampbilletter.
- Jeg vil ha dette refundert av UEFA, skriver Gregory i et brev til Platini.

- Det er det minste dere kan gjøre etter å ha satt våre liv i fare. Hvis dette ikke blir imøtegått, vil vi gå til søksmål mot UEFA gjennom det britiske rettssystemet, eller gjennom europeiske domstoler hvis nødvendig. Det var bare grunnet mye flaks at UEFA unngikk dødsfall.

- Som tidligere aksjeeier i Liverpool FC er jeg mottaker av tre billetter til pålydende €140 til Champions League-finalen. Alle er fremdeles ubrukte siden vi ble nektet adgang til stadion. Jeg ble stuet sammen med andre, møtt med tåregass, sparket og slått med batonger av opprørpoliti utenfor stadion i timen opp mot avspark og etter det.

- Som arrangør har UEFA et ansvar overfor rettmessige billettinnehavere, akkurat på samme måte som et hvert selskap har overfor sine kunder. Dette ansvaret strekker seg til å ha et system på plass for å nekte folk uten billett adgang til stadion. Beviselig var ikke disse systemene på plass.

- Mens usmakelige elementer blant Liverpool-fansen må ta ansvar for sine handlinger, så må UEFA ta ansvar for manglene. UEFA ser ut til å ha planlagt for et tertefint kommersielt evenement. De tok fokuset vekk og glemte fotballkampen mellom to av Europas største og mest lidenskapelige støttede fotballklubber, til tross for advarsler uker på forhånd om at falske billetter sannsynligvis ville være i omløp.

- Ikke bare fikk tusenvis adgang til stadion med amatørmessige, fotokopierte forfalskninger (noen brydde seg ikke engang om å trykke baksiden på billetten!), men utrolig, noen supportere kunne simpelthen gå inn på stadion uten billett i det hele tatt – falske eller ekte. Andre bare viftet med et stadionkart og fikk adgang. Én supporter fikk adgang til pressetribunen med et fotokopiert akkrediteringsbevis.

Gregory har også skrevet til Brian Barwick, daglig leder i det engelske fotballforbundet, og Rick Parry, Foster Gillett, Tom Hicks og Rafael Benítez om detaljerte problemer før avspark kl. 21.45 lokal tid.
- Jeg kan ikke bli beskyldt for å være naiv ettersom dette er min sjette finale i Europacupen, og jeg ankom stadion halvannen time før avspark. Rikelig med tid til ”sikkerhetskontrollene”, trodde jeg.

Gregory har spurt Platini om svar på følgende tre spørsmål.
1) På hvilket tidspunkt ble stadion erklært stengt? Og av hvem?
2) Hvilke sikkerhetstiltak hadde dere igangsatt, spesielt med tanke på falske billetter UEFA hadde blitt advart mot uker i forveien?
3) Hvorfor har samarbeidspartnere tillatelse til å selge billetter til supportere for svært inflaterte priser?
Til slutt: Hvis du ønsker en løsning på dette evige problemet, er svaret (bortsett fra at sikkerheten virkelig fungerer) enkelt. Gi klubbene tillatelse til å vise kampene på storskjerm på hjemmearenaen deres når det er utsolgt på finalearenaen.