Sydamerikansk harmoni på Anfield

Det er ikke bare Javier Mascherano som trives på Merseyside, sier Rafa. Manageren mener at Fabio Aurelio, Lucas Leiva og Sebastian Leto også har funnet seg til rette i Liverpool FC.

Javier Mascherano er etablert på Liverpools sentrale midtbane, Fabio Aurelio viste mot Besiktas at han nærmer seg formen igjen etter skadeavbrekk, mens Lucas Leiva var med å skape overskrifter i lokalderbyet på Goodison. Sebastian Leto har slitt mer siden han kom fra Argentina, men Rafael Benitez understreker at venstrevingen også trives i klubben.

- Hele laget spilte bra mot Besiktas, men det var godt å se at Fabio var tilbake i bra form og at Mascherano også gjorde det godt, sier manageren til Liverpool Echo.

- Det kan være vanskelige for folk med latinsk bakgrunn å slo seg til ro da livet i dette landet er helt forskjellig med hva de er vant til. Du må derfor kjenne godt til mentaliteten til den enkelte person. Den spilleren du henter inn må være veldig profesjonell, og det gjelder spesielt når man kommer fra en annen kultur.

- Familien til Lucas var her nylig og det var virkelig fornøyde. Mascherano er også meget tilfreds og ønsker å bli her, og det samme gjelder for Fabio Aurelio og Sebastian Leto.

- Leto vil gjerne spille mer, men det er normalt og han arbeider hardt. Det er mentaliteten og ikke nasjonaliteten som betyr noe for meg.

- Da Aurelio spilte i Spania visste vi hvordan han arbeidet, hvordan han spilte og hvordan han trente, slik at vi var sikre på at han var en utmerket proff, en hyggelig gutt og en virkelig god spiller. Det samme gjaldt for Mascherano. Vi visste han var en god spiller og vi hadde gode rapporter om ham.

- Leto er en ung spiller med mye potensial og Lucas Leiva er en spiller som flere engelske klubber var interessert i og som vi var virkelig glade for å kunne få tak i.

- Det er vanlig for spillere i Sør-Amerika å ha mye erfaring selv i ung alder, siden de vokser opp med ballen i føttene. Hvis du ser en brasilianer vil han alltid ha en ball med seg og det er det samme for andre land fra det kontinentet.

- Vi har nå folk som jobber for oss i Brasil og Argentina. Vi kjenner allerede til markedet, men nå er det folk som holder konstant øye med det og det er bra for oss.

- Av og til kan det være problemer med pass og å få internasjonal klarering, slik at du er nødt til å vite hvilket pass en spiller har hvis du jakter på ham.

- Det vil ikke være et problem hvis du kjøper en erfaren landslagspiller, men da vil prisen være veldig høy og vi må få tak i dem før det.

- I fremtiden, siden kvaliteten i Brasil og Argentina er fantastisk, kan det være et marked som du er nødt til å utnytte. Det gjelder imidlertid også for Manchester United, Arsenal og Chelsea. Da kan det være lettere i Spania og Portugal, siden spillere kan komme uten pass.

Ved siden av de fire nevnte spillerne har Liverpool også Argentinske Emiliano Insua og Gerado Bruna på henholdsvis reserve- og juniorlag, mens Ronald Huth fra Paraguay spiller på reservelaget.