Talent hentes fra Tranmere

Liverpool skal ha sikret seg tenåringen Michael Roberts fra Tranmere. Vanskelig for Heinze? Real Madrid var et enkelt valg for Dudek. Manchester City vurderer Crouch.

Ifølge tabloidavisa People har Liverpool sikret seg 15-årige Michael Roberts i kamp med flere andre Premier League-klubber. Roberts er sentral midtbanespiller som kommer fra Tranmere. Han har imponert stort på Tranmeres juniorlag, og skal visstnok ha vært svært nær ved å komme med i den preliminære Englandstroppen til U17-VM. Klubbene skal ha blitt enige om en avtale som kan bli verdt £1M dersom diverse kriterier innfrir.

Vanskelig for Heinze?
Flere engelske aviser nevner at Gabriel Heinze fortsatt skal vurdere å kjøpe seg ut av de to årene han har igjen av kontrakten med Manchester United. Dette er fullt mulig i henhold til FIFAs overgangsreglement. Denne regelen sies å være ny, men ble faktisk innført allerede i 2001. Andy Webster var trolig den første til å ta i bruk regelen, da han forlot Hearts til fordel for Wigan i fjor sommer. For å kunne kjøpe seg ut av en kontrakt, må spilleren imidlertid si opp kontrakten før det har gått 15 dager etter sesongens siste kamp. Etter det vi kjenner til så har ikke Gabriel Heinze gjort det, og dermed må han vente til neste sommer for å kunne forlate Manchester United på denne måten.

Relaterte linker:
Stars will buy into 'pay as you go' system (Independent)
FIFA allows Webster to join Wigan (BBC)
Andy Webster (Wikipedia)

Real Madrid et enkelt valg for Dudek
Jerzy Dudek har bestemt seg for å signere for Real Madrid etter at hans kontrakt med Liverpool utløp. 34-åringen sier til den polske avisen Rzeczpospolita at valget var enkelt.
- Søndag eller mandag reiser jeg til Spania for å gjennomføre den medisinske undersøkelsen. Samme dag vil jeg signere kontrakten, og jeg vil da bli presentert som Real-spiller. Jeg håper det, og jeg er virkelig glad for dette.

- Tilbudet fra Real overskygget alle de andre. Jeg vurderte å returnere til Feyenoord. Jacek Krzynowek oppmuntret meg til å komme til ham i Wolfsburg. Et interessant tilbud kom fra en nyopprykket klubb i Premier League. Jeg tenkte også på å dra til Portugal. Men da Real viste interesse, var jeg veldig stolt. Jeg behøvde ikke tenke lenge på det.

"Svennis" interessert i Crouch
Sven-Göran Eriksson, ny manager i Manchester City, er en stor beundrer av Peter Couch. Ifølge engelske tabloidaviser vil svensken gjerne hente "fyrtårnet" til City of Manchester Stadium.  Også Aston Villa og Newcastle skal være interessert. Men klubbene må regne med å by mer enn £20M, for i det hele tatt å kunne ha håp om å sikre seg spilleren. 26-åringen har to år igjen av kontrakten i Liverpool, og Benítez føler at Crouch er mer verdt enn Darren Bent, som nylig gikk til Tottenham fra Charlton for £16M. Rafael Benítez uttalte tidligere i sommer at han gjerne vil beholde Crouch, og situasjonen er nok ikke noe annereleds nå.
- Det eneste jeg kan si er at Peter Crouch blir hos hos. Jeg har fortalt Crouch at han må kjempe om plassen sin, og han vil bli her.