Tøft program for Barca

Barcelona skal gjennom et råkjør med fem kamper på 22 dager før den første kampen mot Liverpool. Steven Gerrard kan bli Englands kaptein mot Spania.

Liverpool får en svært rolig februar måned, etter at klubben ble slått ut av begge de hjemlige cupene mot Arsenal. Faktisk skal de røde spille bare fire kamper i løpet av hele måneden, og etter to kamper tidlig i februar (Everton hjemme 3/2 og Newcastle borte 10/2) får Rafael Benitez sitt mannskap hvile i hele 11 dager før den svært viktige Champions League-kampen på Nou Camp i Barcelona.

Barcelona har på sin side et hektisk program frem mot denne kampen, med fem kamper på 22 dager. Katalanernes manager Frank Rikjaard tror imidlertid ikke dette vil slå ut til Liverpools fordel.

- Kanskje er det bra for oss. Det vil gi flere spillere spilletid, og en sjanse til å finne rytmen og komme i form. Men det er sant at Liverpool kan fokusere på kampen mot oss, men vi er vant til dette uansett, siteres Rikjaard i Liverpool Daily Post.

Heller ikke en av hans spillere, Sylvinho, tror at dette vil slå negativt ut for Barcas vedkommende.

- Liverpool hadde et meget tøft kampprogram i julen, mens vi hadde spillepause. Det er vel grunnen til at de får færre kamper en periode nå. Jeg tror slike ting vil jevne seg ut.

Slik ser Barcelonas terminliste ut frem til den første kampen mot Liverpool 21.februar:
28/1 Celta Vigo (H)
31/1 Real Zaragoza (H) - spansk cup
4/2 Osasuna (B)
11/2 Racing Santander (H)
18/2 Valencia (B)

I tillegg til dette hadde også Barcelona midtukekamp inneværende uke, da de spilte 1-1 borte mot svake Real Betis nå på onsdag. I denne perioden har altså Liverpool kun tre kamper - mot West Ham (B) , Everton (H) og Newcastle (B).

Gerrard får kapteinsbindet for England?
Englands-troppen er ikke tatt ut ennå, men Telegraph spår i dag at Steven Gerrard vil få kapteinsbindet når Steve McClaren skal komponere sitt mannskap til privatlandskampen mot Spania 7.februar. Dette på grunn av at John Terry høyst sannsynlig ikke blir skadefri i tide til å rekke kampen.