Torres billigere enn antatt?

Flere engelske aviser mener at Fernando Torres koster Liverpool mindre enn det som har blitt lekket til pressen. Enkelt for Insua i U20-VM. Gonzalez mot Mexico til natten.

Det har vært travle dager for Fernando Torres. Mandag avbørt han ferien og returnerte til Madrid fra de polynesiske øyer. I går fløy han til Merseyside og gjennomførte en legesjekk på Melwood. Så snart alle detaljer rundt overgangen til Liverpool var i orden og legesjekken var bestått, satte han seg så på flyet tilbake til Madrid. Der vil han i dag holde en pressekonferanse og ta farvel med Atletico Madrids supportere. Deretter flyr han rett tilbake til Liverpool, hvor han vil bli presentert som klubbens dyreste spiller noen sinne på en pressekonferanse i ettermiddag. Høyst sannsynlig vil Torres ta over trøye nummer 9 etter Robbie Fowler.

Liverpool Echo har hele tiden hevdet at de røde betaler £26.5M for Torrres, mens Atletico må punge ut med £4M for Luis Garcia. Selv om dette synes å være de ”offisielle” summene som har blitt lekket til pressen av klubbene, er det mye som tyder på at Liverpool får Atleticos stjernespiss litt billigere enn som så. Flere kilder har antydet at Liverpool har gitt Atletico tillatelse til å lekke et høyere overgangsbeløp enn det som er realitetene, for å få roet fansen i Madrid. Dette blir i dag delvis bekreftet av flere engelske aviser.

The Times hevder at Liverpool har betalt £20.2M+Luis Garcia (verdsatt til £4M) for Torres. Det vil si en overgangssum på £24.2M for Torres. The Independent hevder at beløpene er £21.5 for Torres og £5M for Garcia, noe som altså gir summen Echo hele tiden har operert med for Torres, £26.5M. The Daily Telegraph støtter imidlertid opp under hva som står skrevet i The Times, ved å hevde at Torres koster nærmere £20M.

The Times forventer nå at Liverpool kvitter seg med Craig Bellamy for å skaffe midler til å kjøpe en ny ving. Avisen trekker frem Romas Alessandro Mancini som det heteste tipset.

Enkelt for Insua & Co
Panama ble lett match for Argentina i nattens kamp i U20-VM i Canada. Emiliano Insua & Co vant enkelt 6-0. Liverpool-backen spilte hele kampen. Argentina troner nå alene på topp i gruppe E med sine fire poeng, ettersom Tsjekkia og Nord-Korea spilte uavgjort 2-2 i den andre kampen, noe som innebærer at de to lagene begge står med to poeng etter to kamper.

Avgjørende kamp for Gonzalez & Co
I Copa America skal Mark Gonzalez og Chile ut i den siste og avgjørende gruppespillkampen mot Mexico til natten. Chilenerne ligger på tredjeplass i gruppe B med tre poeng, mens Mexico fører an med seks poeng. Ergo bør Chile helst vinne denne kampen. Avspark på Canal + Sport 1 er 20 minutter over midnatt.

Liverpool betaler kompensasjon for Robinson
Liverpool har blitt enige med League One-klubben Stockport County om en kompensasjon for den fjorten år gamle keeperen Ben Robinson. Størrelsen på kompensasjonen er ikke kjent. Pengene skal gå til driften av fotballakademiet i Stockport, Countys Centre of Excellence.

McManaman inn i Birmingham-styret?
The Times rapporterer i dag at Steve McManaman er ventet å få tilbud om en plass i styret til Birmingham City dersom Carson Yeung tar over Premier League-klubben. McManaman er tiltenkt en rolle som rådgiver, og kan altså bli styremedlem dersom forretningsmannen fra Hong Kong tar over klubben.

Yeung prøvde i desember å overtale McManaman til å spille for hans klubb, Hong Kong Rangers. Den tidligere Liverpool-spilleren takket imidlertid nei til dette grunnet skade. McManaman skal imidlertid i går ha blitt utnevnt som direktør i selskapet Grandtop International Holdings, et selskap ledet av Yeung som har gjort en avtale om å kjøpe 29,9% av aksjene i Birmingham. Macca eier ikke aksjer i selskapet, men har blitt spurt om å være ekspert på fotballrelaterte spørsmål.

35 år gamle McManaman la fotballskoene på hylla i 2005, og har etter den tid jobbet som kommentator for ESPN Star i Asia. Den kommende sesongen er det også planen at han skal jobbe som fotballekspert hos Setanta, i forbindelse med deres Premier League-satsing.