Torres er klar

Liverpool og Atletico Madrid bekrefter at de er enige om en overgang for Fernando Torres. 23-åringen besto legesjekken tirsdag og signerer kontrakten onsdag. Heinze neste?

"Club Atletico Madrid har oppnådd enighet med Liverpool Football Club om salg av Fernando Torres til den britiske klubben".

Dette står nå å lese på Atletico Madrids hjemmeside.

Opplysningene om signering onsdag 4. juli bekreftes også av Liverpool. Tidligere i dag besto Torres den obligatoriske legesjekken på Anfield. Legesjekken gikk ifølge Liverpools representanter på skinner. Dermed ligger alt til rette for at Fernando Torres blir Liverpool-spiller i løpet av onsdag. Tiden får vise om han får spillertrøye nummer 9 eller 10 for sesongen 2007/08. Papirene skrives under i morgen formiddag. Det vil koste Liverpool 26,5 millioner pund å kjøpe Torres fri fra sin kontrakt som løper til 2009. Overgangssummen er 12,5 millioner pund høyere enn overgangsrekorden (Djibril Cisse, da han kom fra Auxerre for tre sesonger siden).

Torres har allerede fløyet tilbake til Madrid hvor han sammen med sine representanter, Don Enrique Cerezo og Jesus Garcia Pitarch, vil holde en pressekonferanse for at hovedstadslagets store stjerne skal si farvel til sine fans. Ifølge BBC Sport vil Torres skrive under på en seksårskontrakt verdt 90 000 pund i uka.

Luis Garcia, som har forlatt Liverpool til fordel for Atletico, tror Torres vil bli en kjempespiller for Liverpool.

- Han er en fantastisk spiller som vil bli en stor hit i Liverpool. Fernando vil alltid gi sitt beste. De beste vil gjøre det bra uansett lag, uansett liga. Torres er en av disse, sier Garcia.

Benitez sitt sterke ønske om å kjøpe en toppspiss har vært viden kjent, både for å bli reelle utfordrere til ligatittelen, men også for å la Liverpools nye eiere, George Gillett og Tom Hicks, bevise sin økonomiske styrke og vilje til å gjennomføre managerens planer og ambisjoner.

Nå gleder Torres seg til å slutte seg til sin nye klubb. Til den spanske avisen Marca, sier Torres at han har sett fram til å komme til Liverpool lenge.

- Jeg bestemte meg for å returnere fra ferien i Polinesia for å unngå misforståelser og tvil slik at forhandlingene kunne bli løst, sier Torres.

Og løst ble dem, etter at det lenge virket fastlåst.

- Jeg er imponert over tempoet i forhandlingene. Mange rykter har svirret. Jeg er glad for at dette endelig er over, sier Torres.

I Atletico har de vært lite villige til å gi slipp på gullgutten sin. Gil Marin, som har aksjemajoriteten i klubben, sier at ingen er uerstattelige, heller ikke Fernando Torres, som har vært toppscorer for klubben de siste fem sesongene.

- Torres er god, men kan erstattes. Alle spillere kan det, sa Marin til Punto Radio tirsdag. Den som skal fylle trøya til Torres kommende sesong, er Diego Forlan.

Heinze neste?
Nå retter de røde og manager Rafael Benitez blikket mot erkerival Manchester United og Gabriel Heinze. Overgangen har lenge virket fastlåst, og United har vært lite villige til å selge til sine fiender, men Heinze og hans rådgivere har vært interessert i et klubbskifte. Dermed har Rafael Benitez sin interesse for 29-åringen økt, samtidig som klubbforum både på Merseyside og i Lancashire har vært rødglødende. Dette ser ikke ut til å forhindre at Heinze kan bli Liverpool-spiller om få dager, og dermed være den første spilleren på 43 år som går fra djevelrødt til helrødt.