Torres er skadefri

Fernando Torres er skadefri og kan komme til å starte mot Marseille. Det bekreftet Rafael Benitez på kveldens pressekonferanse foran den avgjørende CL-kampen på Stade Velodrome.

Vridningen i ankelen som Fernando Torres pådro seg da han ble felt dypt inne i straffefeltet mot Reading på lørdag er ikke alvorligere enn at spanjolen i kveld er erklært som spilleklar til den viktige Champions League-kampen mot Marseille i morgen.

Midtstopper Daniel Agger er fortsatt ikke aktuell for noe comeback etter sin metatarsal-skade, mens Xabi Alonso fortsatt regnes å være en uke unna førstelagspill.

Rafael Benitez er fullt klar over at kun seier er godt nok på Stade Velodrome i morgen, skal man være sikret avansement i verdens viktigste og mest prestisjefylte klubbturnering. Under kveldens pressekonferanse i det sydlige Frankrike var spanjolen fast i troen på at hans mannskap skal klare brasene.

- Vi var skuffet i helgen, men etter det har vi tenkt bare på kampen mot Marseille og å finne løsninger på problemene vi hadde mot Reading. Vi har sett Marseille spille minst ti ganger siden vi møtte dem på Anfield. Den kampen var en fæl opplevelse for oss, men de hadde fått forberede seg ved å trene kontinuerlig i ti dager til den kampen, og de hadde akkurat fått ny manager, konstaterte Liverpool-bossen.

- Nå vet vi mer om dem, og om laget og taktikken deres, la han til.

- Vi har erfaring med comeback og finaleseire, og i morgen blir det som en finale for oss.

Men selv med morgendagens kamp mot Marseille og søndagens storkamp mot Manchester United på Anfield vil ikke manageren høre snakk om at dette representerer Liverpools viktigste periode i sesongen.

- Vi har erfaring med å håndtere situasjoner som dette, og jeg er sikker på at vi om to eller tre måneders tid igjen vil snakke om vår viktigste uke i sesongen. Spillerne er vant til situasjoner som denne, og alt vi tenker på nå er å slå Marseille.

Spillerne trente for siste gang før kampen i morgen på Stade Velodrome i kveld. I morgen kveld må de greie noe som ikke noe engelsk lag har gjort før dem - nemlig å vinne i Marseille.

- Vi er i bedre form nå enn sist vi møtte Marseille. Vi hadde troen da også, men vi spilte ikke bra. Vi gjorde feil, men nå kjenner vi bedre til deres styrker og svakheter.

Benitez håper ellers at kaptein Steven Gerrard skal fortsette sin gode form.

- Det er åpenbart at han spiller bra for øyeblikket. Som lag har vi vunnet flere kamper på rad og han scorer mål og er en nøkkelspiller for oss. Dersom han spiller bra, spiller også laget bedre.