Torres må testes

Xabi Alonso er klar til å spille mot Besiktas, mens Fernando Torres må gjennomgå en fitness test. Daniel Agger og Alvaro Arbeloa kommer definitivt ikke til å være involvert i Istanbul.

Når det gjelder skadesituasjonen foran morgendagens kamp mot Besiktas, så er det allerede klart at Xabi Alonso vil være tilbake i troppen. Fernando Torres må gjennom en såkalt fitness test, for å se om han er i stand til å spille. Daniel Agger og Alvaro Arbeloa er fortsatt skadet, og kommer definitivt ikke til å være involvert på Inonu Stadium. Det skal dreie seg om en lårskade for den spanske sidebacken.

- Viktigere enn derbyet
Xabi Alonso kan altså gjøre sitt comeback etter langtidsskade i morgen kveld. Spanjolen mener at kampen i Tyrkia kan vise seg å bli enda viktigere for Liverpool enn Goodison-derbyet var.

Han innrømmer at denne Champions League-kampen må vinnes, etter at Liverpool bare har tatt ett poeng på sine to første kamper i gruppe A.

- Denne kampen er vi bare nødt til å vinne. Den er av enorm betydning for oss, ettersom vi må ta igjen de to lagene foran oss i gruppen, sier midtbanespilleren til liverpoolfc.tv.

- Dette er en veldig viktig kamp, trolig enda viktigere enn de tre poengene vi tok på lørdag, legger han til.

Klokken 11 setter Liverpool-spillerne seg på flyet på John Lennon Airport, og da venter en fire timer lang flytur til Istanbul. En så lang flyreise tærer naturlig nok på kreftene.

- Flyreisen påvirker oss ja, men vi har blitt vant til det. Heldigvis har vi søndagskamp mot Arsenal til helgen. Det er bra, ettersom det gir oss mer tid til å komme til hektene igjen etter denne lange turen, avslutter Alonso.

Rafa: - Vi må vinne i Istanbul
Rafael Benitez er klar på at Liverpool er nødt til å vinne mot Besiktas, ellers vil faren være overhengende for at man ikke klarer å gå videre fra gruppespillet i årets Champions League. Et poeng borte mot Porto og tap på hjemmebane for Marseille har medført at de røde har kommet svært skjevt ut i årets turnering.

- Porto er et bra lag, og vi vet vi ikke spilte bra mot dem i første omgang. Men når vi klarte uavgjort med ti mann, var det ikke så ille. Vi tabbet oss ut i den andre kampen, mot Marseille. Det var en dårlig kveld for oss. Nå må vi reparere skaden mot Besiktas, erkjenner manageren.

- Vi reiser helt klart til Istanbul for å prøve og vinne kampen. Klarer vi ikke det, vet vi at det vil bli vanskelig for oss å gå videre, så alt vi tenker på nå er disse tre poengene. Spillerne vet hvor viktig det er med seier i denne kampen, legger han til.

Benitez tror ellers at Sami Hyypiä vil slå tilbake etter det forferdelige selvmålet mot Everton på lørdag.

- Jeg tror han var litt preget av selvmålet i resten av førsteomgangen mot Everton. Men Sami har en veldig sterk psyke og jobbet hardt. I andre omgang var han desperat etter å score, for å rette opp feilen, og gikk fremover på banen hele tiden. Jeg ble faktisk bekymret, ettersom han en stund lå ute på venstrevingen!

Ellers avslører Benitez at det slett ikke er sikkert at Dirk Kuyt tar Liverpools neste straffespark, trass i at nederlenderen satte to bak Tim Howard på lørdag.

- Normalt bestemmer jeg en eller to spillere som skal ta straffespark før kampene. Det kommer an på hver enkelt spillers selvtillit, og også hvem som er målvakt på det andre laget. På lørdag gikk jeg for Dirk.

Benitez forteller at noen av spillerne fikk fri etter Merseyside-derbyet, for å restituere seg til morgendagens kamp.

- Noen av spillerne som spilte landskamper i forrige uke trengte en hviledag. De fikk selv bestemme om de ville komme på trening eller ikke. Noen tok en dag fri, mens andre trente som vanlig.

Benitez vil holde sin siste pressekonferanse før morgendagens kamp når laget er fremme i Tyrkia i ettermiddag. Deretter vil spillerne trene på Inonu Stadium.