Torres om livet i Liverpool

Fernando Torres forteller om hvordan han har funnet seg til rette i Liverpool i dagens Echo. Spanjolen trives godt med sitt nye liv, og håper å vinne mange trofeer.

Fernando Torres avslører overfor Liverpool Echo at det var en enslig grunn til at han valgte Liverpool som sin nye klubb - nemlig at han ønsker å vinne trofeer. Økonomisk sett fikk han slengt et langt bedre tilbud fra Inter Milan på bordet i sommer enn det han fikk fra Liverpool. Faktisk gikk han ned i lønn fra det han hadde i Atletico Madrid da han skrev under for de røde.

- Mitt valg av klubb var ikke økonomisk motivert i det hele tatt. Dette er en personlig utfordring, sier stjernespissen til Echo.

- Jeg har skrevet under for seks år, og jeg akter å spille her i seks år. Liverpool har fantastiske spillere, og jeg trives sammen med dem. Jo flere mål jeg gjør, jo bedre, legger han til.

Torres innrømmer imidlertid at det var tøft å forlate Madrid.

- Fansen gråt, og det kom som et sjokk på meg at jeg var så viktig for dem. Det var vanskelig å dra fra dem, men jeg hadde tatt mitt valg. De folkene jeg hadde sett gråte var det samme som hadde sendt meg støtteerklæringer.

Samtidig var det en lettelse for landslagsspissen å bli løst fra det enorme ansvaret han hadde hatt i Madrid-klubben over flere år.

- De siste årene var litt vanskelige. Det ble lagt mye press på meg til tider. Jeg følte det ikke så voldsomt da jeg var der, da jeg fokuserte på mitt spill. Men jeg ser i ettertid at forandringen har gjort meg godt. Liverpool er en stor klubb, der presset blir fordelt på alle spillerne. Her får jeg vokse ytterligere som spiller.

- Jeg er veldig lykkelig nå. Ser jeg tilbake på de siste årene, så ser jeg at det har vært vanskelig for meg å forbedre meg. Så langt har jeg tapt kun en kamp med Liverpool. Det er en stor forskjell på hva jeg har vært vant med. I Liverpool blir du vant til å vinne. Det blir helt naturlig for deg.

- Men Liverpool har ikke vunnet ligamesterskapet på 18 år, og derfor prioriterer vi ligaen nå. Jeg føler at vi har sjansen etter en god start.

Torres har også stor respekt for Liverpools supportere.

- De lager fantastisk stemning på stadion, og de viser stor respekt for deg utenfor banen. De vet når de skal ta kontakt med deg, og når de ikke skal det. De kommer ikke bort til deg mens du er midt i et måltid sammen med familien. De venter til du er ferdig med å spise, før de spør om en autograf. Dette er helt annerledes enn i Spania, hvor du kan bli forfulgt hele tiden.

- Jeg liker livet i Liverpool. Det er en liten by, men den har likevel litt av alt. Gode restauranter, gode shoppingmuligheter og fine steder for fotturer. Det eneste drawbacket er været!