Torres sier han kan spille

Fernando Torres har erklært seg selv spilleklar til kveldens kamp mot Besiktas. Liverpool Echo tror imidlertid at det blir Dirk Kuyt og Peter Crouch som starter på topp.

Liverpool Echo melder at Fernando Torres har erklært seg selv spilleklar til kveldens viktige Champions League-kamp mot Besiktas. Dette etter bare to treningsøkter etter at han ble kvitt adductor-skaden.

Tony Barrett tror sjansene er store for at spanjolen starter på benken. Samme journalist melder også at Rafael Benitez ble imponert over innhoppet til Peter Crouch mot Besiktas i Tyrkia, og spår at Crouchy starter kveldens kamp fordi han kan skape trøbbel for tyrkerne i lufta.

Andriy Voronin er også aktuell igjen etter at han sto over kampen mot Blackburn grunnet fødsel. Tipsene går likevel i retning av at det blir Dirk Kuyt som starter på topp sammen med Peter Crouch i kveld.

Kuyt har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen, men før kveldens kamp uttaler kaptein Steven Gerrard at han tror det snart vil løsne for nederlenderen.

Kuyts eneste scoringer denne sesongen har kommet fra straffemerket mot Everton (2 stk) og ett i Champions League-kvalifiseringen mot Toulouse.

- Fotballen er slik at du av og til misbruker sjanser. Jeg har misbrukt mange sjanser selv, og vil gjøre det igjen. Det viktigste er hvordan Dirk reagerer på motgangen, og jeg er ikke i tvil om at han kommer til å jobbe videre for å komme i scoringsposisjoner. Fortsetter han slik er det bare et tidsspørsmål før det løsner, mener Gerrard.

- Det er ingen grunn til å legge skylden på enkeltpersoner for at vi ikke vinner. Vi vinner som et lag, vi spiller uavgjort som et lag, og vi taper som et lag. Det er hva dette handler om, sier kapteinen til Liverpool Echo.

- Mot Blackburn på lørdag hadde Dirk en slik kamp der ballen ikke ville i mål, men man må huske på at han skapte flesteparten av disse sjansene selv, og hans arbeidsinnsats var nok en gang fantastisk. For et par uker siden var han helten da han gjorde målene på straffespark på Goodison, og han har også vært matchvinner for oss flere andre ganger.

- Han vil være helten igjen også i fremtiden, og ingenting ville være bedre enn om det ble i kveld, sier Gerrard.

Selvsikre Besiktas-spillere
Besiktas sin midtbanespiller Matias Delgado tror at hans lag kan sende Liverpool hodestups ut av Champions League i kveld.

- Vi er beredt til å kjempe på Anfield. I Istanbul fortjente vi seieren og spilte en sensasjonell kamp. I kveld vil ett poeng være positivt, men vi ønsker å vinne, hevder han til Skysports.com.

- For meg vil det ikke komme som noen bombe om vi skulle vinne på Anfield. Dette Liverpool-laget er sårbart, og ikke det fenomenale laget vi har sett de siste sesongene. Presset er på dem, og det er positivt for oss. Denne kampen kan være farvel til det tidligere mesterlaget, og dette er en god mulighet for oss til å utnytte situasjonen, legger han til.

- Liverpool har ikke store sjansen til å avansere til gruppespillet nå. Før kampen i Tyrkia var det ingen som trodde på oss. Nå er forutsetningene endret, og Liverpool vil være nervøse på Anfield. En seier på Anfield i Champions League vil være noe jeg vil huske for resten av livet, og noe jeg ønsker å oppleve, sier en selvsikker Besiktas-spiller.

Hans ankelskadde midtbanekollega, chileneren Rodrigo Tello, er også med på å fyre opp under uttalelsene. Han sier til Setanta at Liverpool bare er en skygge av det laget som gjorde det så bra i Champions League i fjor.

- Liverpool vil være nervøse i kveld, for de vet at dersom de ikke vinner så vil det nærmest være umulig for dem å gå videre. Det kan påvirke dem. Det laget som håndterer press best vil ta alle tre poengene.

- Liverpool er sårbare i Europa denne sesongen. De er ikke til å kjenne igjen fra det laget som avsluttet så sterkt i fjor, selv om spillergruppen er nesten den samme. Seieren over Liverpool på hjemmebane var bra for vår moral. Vi kommer ikke til Anfield for å forsvare oss. Det vil være dumt å la Liverpool få dominere kampen i 90 minutter. Vi er optimistiske, og tror vi kan ta Liverpool.

U18 får sentrale spillere tilbake
Liverpool U18 kan få flere sentrale spillere tilbake etter skader og sykdom til helgens bortekamp mot Bolton. Trener Hugh McAuley har i alle fall godt håp om at midtstopper Joe Kennedy skal ha ristet av seg en ryggskade som gjorde at han måtte forlate banen på tampen av byderbyet mot Everton sist lørdag. Midtbanespilleren Alex Kacaniklic måtte stå over den kampen på grunn av influensa, mens Michael Scott nå er tilbake i trening etter å ha fått orden på en meniskskade.