Transfervinduet er åpent

Vi skriver første januar og det er igjen lov og kjøpe og selge spillere. Ingen store overganger forventet på Anfield. Benitez skyter nyttårsraketter mot stilen til Bolton.

Lucas NeillI dag åpnet transfervinduet igjen og klubbene kan igjen kjøpe og selge spillere på transfermarkedet. Vi har allerede sett de siste dagene at intensiteten i rykteflommen har hardnet til og vi forventer ikke noen demper på dette i løpet av de neste dagene og ukene. I går var det David Beckham som skulle til Anfield, i dag kobles nye spillere til en overgang.

Foreløpig er det ingen grunn til å tro at Rafa Benitez kommer til å bruke sjekkheftet, bortsett fra å sikre seg Blackburns Lucas Neill for en billig penge. Backen var nær en overgang til Liverpool i august, men handelen brøt sammen da Rovers krevde for mye penger. Kontrakten hans går ut til sommeren, og han er nå Bosman-spiller. Det er ventet at handelen går i orden i dette vinduet, mot at LFC betaler et lite beløp for forsvareren.

Benitez klager på stilen
Bolton gjester Anfield i dag og jakter sin sjette strake seier. Anført av en scoringskåt Anelka kommer de garantert til å forsøke å gjøre livet surt for hjemmelaget. Benitez har kun vunnet to av fem kamper mot Reebok-laget, og er ingen stor tilhenger av spillestilen til Sam Allardyce. Rafa mener dommeren kan komme til å avgjøre resultatet i dag.

- Bolton ville aldri ha overlevd i Spania. Hvert frispark, corner eller innkast hadde blitt avblåst. Det skjer ikke i England. Dette vet laget og utnytter det til det fulle, sier Liverpools manager med klar adresse også til dagens kampleder Graham Poll.

- Hver spiller eller lag har sin måte de ønsker å vinne fotballkamper på. Men regelverket må være likt for alle. Det er opp til mine spillere og vise karakter. Vi har spillere som kan takle dette, men mye står og faller også på dommeren.

Bolton vil igjen garantert forsøke å sette Pepe Reina under press inne i feltet.
- Pepe er god i luften, men jeg har sett to og tre spillere rundt ham hele tiden (mot Bolton, red anmerk). Det skal være avblåsning og direkte frispark. I slike tilfeller må dommeren markere seg og bruke regelverket. Da blir det også enklere å spille fotball.