Tre har flere spillemål enn Kuyt

Hvis en stryker mål på straffespark er det bare Drogba, Ronaldo og Rooney som har flere ligascoringer enn Dirk Kuyt. Fulham v Liverpool direkte på Canal+. Jon Otsemobor på Årets Lag.

Bra debutsesong
Det er mange røster som hevder at Liverpool behøver en målscorer som kan garantere om lag 20 ligamål pr sesong, og at Rafael Benitez til sommeren må lete etter en ny Rush, Fowler eller Owen.  Dirk Kuyt er toppscorer for de røde i Premier League denne sesongen med 12 fulltreffere, i en første sesong hvor nederlenderen verken har scoret på straffespark eller frispark.

Hvis en leker seg litt med toppscorerlisten i The Premiership, og stryker alle målene som de mestscorende har tegnet seg for via straffemerket, er Dirk nr.4.  Når hører det med at den som får sjansen fra 11 meter også skal score, men spillere som Kevin Doyle, Yakubu, Darren Bent, Andy Johnson, Frank Lampard og Thierry Henry vil rase nedover scoringslista med en slik forutsetning.

Toppscorere uten straffespark (medberegnet straffespark i parantes):
Drogba 19(19), Ronaldo 14(16), Rooney 13(13), Kuyt 12(12), Anelka 11(11), Zamora 11(11), Martins 10(11), Van Persie 10(11), Viduka 10(10), Doyle 9(12), Kanu 9(10), Berbatov 9(9), Crouch 9(9), Heskey 9(9), McBride 9(9).

Hvis vi studerer statistikken til Dirk Kuyt nærmere har han scoret 12 mål på 44 forsøk, eller pr 3,67 skudd eller heading.  Det er blant de bedre i PL.  Han scorer et mål pr 218 spilt minutt, som bringer ham lengre ned på listen.  Det samsvarer også med et inntrykk av at Liverpools nr.18 jobber hardt på store områder og ikke er veldig ofte inne i straffefeltet, men at han har bra effektivitet når han først avslutter angrep.

Ni mål har kommet med høyrefoten, et har kommet med venstre, mens to headinger har funnet veien til nettmaskene.  Kuyt har vært farligst i siste halvdel av hver omgang, da han har fire mål både i tidsrommet 21-40 minutter og 71-90 minutter.