Treårskontrakt i bursdagspresang

Reuters, Guardian og BBC bekrefter nå at den bulgarske U-21 keeperen Mihaylov har skrevet under for Liverpool. Målvakten som fyller 19 år i morgen har allerede debuert for A-landslaget.

Nikolay Mihaylov kommer altså fra det bulgarske mesterlaget Levski Sofia, og spilte 46 minutter Champions League-fotball for klubben sist sesong. Det gikk ikke så bra, da han slapp inn tre mål mot Werder Bremen, inkludert en saftig keepertabbe.

Keeperen, som er sønn av den bulgarske fotballpresidenten Borislav Mihaylov, har nå ifølge en rekke seriøse medier signert en treårskontrakt med Liverpool, med opsjon på to nye år etter disse tre årene.

- Jeg har ikke ord for dette, skal målvakten selv ha uttalt til den bulgarske sportswebsiden www.sportal.bg.

- Dette er det største øyeblikket i mitt liv, sier gutten som fyller 19 år i morgen om det å signere for Anfield-klubben.

Mihaylov debuterte for det bulgarske A-landslaget i 5-1 tapet for Skottland i Kirin Cup i Japan i mai i fjor.

Reuters melder i kveld at også Mihaylovs klubb, Levski, har bekreftet overgangen til Liverpool.

Fjorårets Champions League-innhopp mot Werder Bremen var for øvrig ikke tenåringens første møte med turneringen. Han erstattet også den skadede Georgi Petkov i en kamp mot Auxerre i 2005/06. Mihaylov, som er forholdsvis storvokst, spilte seks kamper da Levski vant den bulgarske ligaen i 2005/06. Han ligadebuerte allerede i 2004/05.

Unge Mihaylov er siste skudd på stammen i det berømte målvaktsdynastiet til Levski. Bestefaren Bisser Mihaylov spilte for klubben i 1960-årene, mens faren Borislav står bokført med hele 105 landskamper for Bulgaria.