Tremålsledelse er som regel nok

Kun en gang i Champions League-historien har et lag gitt fra seg en tremålsledelse fra første kamp. Benitez med ny forsvarstale for Sissoko. Jose Reina beholder fokus på kveldens kamp.

Liverpool har historien på sin side når de skal forsøke å nå semifinalen i Champions League i kveld. Faktisk er det bare en gang i Champions League-historien at et lag har gått videre i turneringen etter å ha tapt med tre mål i den første kampen. Det skjedde da Deportivo La Coruna vant 4-0 i den andre kampen mot AC Milan i 2004, etter å ha tapt den første kampen 4-1. Bookmakerne gir høye odds på at PSV skal klare noe lignende i kveld.

- Vi vet at vi vil være i semifinalen om vi gjør ting riktig. Jeg har aldri vært med på å gi fra meg en tremålsledelse noen gang på dette nivået, men vi viste selv at det er mulig å komme tilbake fra en slik situasjon i Istanbul, uttaler Rafael Benitez til Liverpool Daily Post.

En som allerede regner Liverpool som klare for semifinalen er imidlertid Jose Mourinho. Klarer de røde brasene i kveld, venter som kjent en reprise på semifinalene mot Chelsea i 2005. Chelsea-manageren har allerede begynt sine ”mind games”, og prøver å skyve favorittstempelet over på Anfield-klubben.

- Liverpool må bli favoritter i semifinalen. Vi kjemper på tre fronter og har mange gule kort. Vi vil måtte spille uten nøkkelspillere mot dem. Liverpool har ikke de samme problemene, slår portugiseren fast i dag.

En av de som Mourinho garantert vil savne i den første semifinalen er gårsdagens matchvinner, Michael Essien. Han pådro seg gult kort allerede etter fire minutter av kampen mot Valencia etter en klønete takling på tidligere Liverpool-spiss Fernando Morientes.

Ny forsvarstale for Sissoko
Rafael Benitez gikk i går hardt ut mot de som har kritisert formsvake Mohamed Sissokos spill den siste tiden. I dag følger han opp med en ny forsvarstale for afrikaneren i Liverpool Echo.

- Folk glemmer hvor ung og uerfaren Momo er. Han flyttet til en stor klubb i et nytt land, og har spilt meget bra over lang tid. Men han er ingen rutinert herremann, uttaler Rafa om 22-åringen.

- Vi snakker ikke om en kar som Didi Hamann, som har utviklet sitt spill over lang tid. Vi snakker om en spiller som fortsatt lærer spillet å kjenne.

- Når Momo kom tilbake etter skulderskaden sin leverte han umiddelbart spill på høyt nivå. Av og til får du en reaksjon etter slike comeback. Når du har spilt 4-5 kamper etter lange skadeavbrekk viser det seg ofte at det er vanskelig å beholde stabiliteten, og du får en formsvikt.

- Før han slo skuldra ut av ledd hadde Momo kjempet seg tilbake fra en alvorlig øyeskade. Jeg tror ikke han lider som følge av den. Han har vært uheldig med skader de siste to årene, men har likevel kommet sterkt tilbake.

Benitez mener at hovedårsaken til at så mange klager på Sissokos form nå, er at de samme folkene har sett hvor god han kan være på sitt beste.

- Når du har satt en høy standard forventer folk at du spiller på det samme høye nivået i alle kamper. Det er ikke enkelt, spesielt for en ung spiller, men Momo har vært virkelig god for oss. Jeg er ikke bekymret over situasjonen. Spillere vil slite i deler av sesongen. Nå har også Mascherano kommet inn, og vil gi Momo økt konkurranse om plassen på laget, men vi vet alle hvilke kvaliteter Momo besitter.

- Ingenting er avgjort
Jose Reina var tilskuer i store deler av kampen i Eindhoven, men han uttaler likevel til Liverpool Echo i dag at ingenting er avgjort ennå, selv om Liverpool leder 3-0 fra den første kampen mot PSV.

- Vi tok et stort skritt mot avansement i Nederland, men vi må vise PSV respekt ettersom vi fortsatt har en kamp igjen å spille. Folk sa det var umulig å vinne 3-0 på bortebane i Champions League, men det greide vi. Dersom vi er kapable til å vinne 3-0 på utebane vil PSV være det samme. Det er slik vi må tenke, og vi må jobbe hardt for å oppnå et godt resultat i kveld, uttaler sisteskansen.

- Det var en fin kveld i Eindhoven, og det eneste skåret i gleden var skaden til Fabio Aurelio. Vi synes alle synd på ham. Nå håper vi at vi kan nå finalen i Athen for ham, og vinne Champions League. Mange av oss vil tenke på ham og føle med ham i kveld.

- Det er stor forskjell på det Liverpool-laget som spilte i Eindhoven i høst og det som vant i Nederland for en uke siden. Vi slet en del i begynnelsen i sesongen, men nå begynner vi å finne formen. Dette var trolig ikke noe gunstig tidspunkt for PSV å møte oss på. Folk har snakket om problemene som PSV har slitt med, men vi er uansett stolt over å ha vunnet 3-0 på deres bane. Det spiller ingen rolle hvem du spiller mot og hvilke problemer motstanderlaget måtte ha. Å få et slik resultat i en kvartfinale er uansett storartet. For å klare det må man spille bra og ha de rette holdningene.

- Nå må PSV angripe oss på Anfield i kveld, og det vil hjelpe oss. Vi vet eksakt hvordan de spiller, og forbereder oss på det. Vi behersker selv god kontringsfotball, og med 3-0 å gå på kan ting bli lettere for oss. PSV vil bli tvunget til å spille med høy risiko.

Reina akter ikke å gi slipp på sjansen til å vinne klubbens andre Champions League-trofé på tre år.

- Jeg kom til klubben like etter triumfen i Istanbul. Nå er vi så nær en ny Champions League-finale, som i tilfelle vil bli min første. Det er virkelig spennende, avslutter han.