Tvilsomt med Crouch-hattrick

Sist gang Arsenal var på Anfield, scoret Peter Crouch hattrick. Det er det tvilsomt om han gjør denne gang. Ikke overrasket over budsjettsprekk.

På benken hvis han er heldig
Det nærmeste Peter Crouch er deltakelse i søndagens kamp mot Arsenal er reservebenken. Det er hvis han er heldig. Crouch fikk sju minutter i Istanbul og har ikke akkurat fått overstrømmende mange sjanser i førsteelleveren denne høsten.

Totalt har han spilt 16 minutter Premier League-fotball på Anfield så langt denne sesongen. Fallet siden hans hattrick mot The Gunners i mars har vært stort.

Rafael Benitez insisterer overfor Liverpool Echo at han ikke har noen krangel med Peter Crouch.

- Han er en hyggelig gutt og en god spillere, sier han.

Men det virker litt rart at når Liverpool stanger og stanger uten å få mål mot Besiktas, at han venter helt til det 83. minutt før han introduserer landslagsspissen. Liverpool produserte to sjanser etter at Crouch entret banen, det ene var svært nærme tellende resultat. Men Peter virker rusten, noe som kanskje ikke er så rart på grunn av den store mangelen på tillit. Slike sjanser som han fikk i Istanbul, bommet han ikke på siste sesong. Han scoret et mål hver 141. minutt siste sesong, en målrate på en hver halvannen kamp. Men sesongen ble avsluttet på benken, og han startet en ny enda lenger bak i køen.

Til tross for at Rafa hevder han ikke har noe usagt eller uoppgjort med Peter, virker det som det er noe privat som har hendt mellom de to. Han gjorde det godt i fjor, etter 18 kamper uten ett eneste mål, så scoret han sju mål på åtte kamper og gjorde det også godt for England.

Men noe har forandret seg. Benitez mistet troen på den lange angriperen, og den har aldri kommet tilbake. Arsenals besøk på Anfield søndag er en påminnelse på hva Peter Crouch pleide å bringe med seg til de rødes angrepsrekke.

Ikke overrasket over budsjettsprekk
Økonomiredaktør Bill Gleeson er ikke overrasket over at Liverpools nye stadion er kostnadsberegnet til 400 millioner pund, 100 millioner mer enn forutsatt.

- Dette skjedde også med olympiastadion i London og nye Wembley. Årsaken til kostnadssprekken er kostnadene på stål, som drives opp fra Kina. Kineserne satser mye på å forbedre sin infrastruktur i forbindelse med OL og dette er med på å styre stålprisen. En annen grunn er også at Liverpools nye stadion er gjort større. Det kreves mer stål for å bygge en stadion større. Så enkelt er det, sier Gleeson.