UEFA står steilt på sitt

UEFA nekter å la Liverpool få de billettene som AC Milan returnerer i forbindelse med finalen i Aten. Chester vil ha unge røde. U18 kom på 8.plass. Zanetti støtter Liverpool.

Liverpool FC har bønnfalt UEFA om å få tildelt flere billetter til Champions League-finalen, men ble møtt med døve ører og en kald skulder. Dette trass i at AC Milan trolig kommer til å returnere deler av sin kvote på 17 000 billetter.

Finalelagene får som kjent 17 000 billetter hver seg, mens stadion i Aten tar hele 63 000 tilskuere. Bare Liverpool-fans som har registrert bortekamper i Champions League på sine fancards er garantert billetter til finalen. Supportere som har vært på alle hjemmekampene blir med i en trekning om de resterende adgangstegnene. Sesongkortholdere har reagert med sinne på at de ikke får fortrinnsrett foran fancardholdere i denne trekningen.

- I en ideell verden ville vi ha fått flere billetter i Aten. Vi brukte hele fredagen på å overtale UEFA om å få en større billettkvote uten å lykkes, forteller daglig leder Rick Parry til Liverpool Daily Post.

- Det antydes at Milan kommer til å returnere billetter, så vi ba om å få dem. Men vi fikk et rungende nei. De billettene går tilbake til UEFA. Vi fortalte UEFA at mange flere enn 17 000 av våre fans vil være innenfor portene i Aten. Det er det ikke tvil om. Derfor ba vi om flere billetter for å kunne kontrollere prosessen med salget av billettene som vil tilfalle disse supporterne. Igjen snakket vi dessverre for døve ører. UEFA kommer nok ikke til å snu i denne saken, legger han til.

- Det er veldig skuffende, og jeg vet det er mange frustrerte fans der ute. Vi har omtrent 4000 supportere som har 7 Champions League-kamper eller flere registrert på sine fancards. De vil få førsterett på billettene. Det er alltid en million måter å gjøre ting på, men dette var hva vi bestemte før sesongen og det er ikke fair å forandre de reglene nå, avslutter Parry.

Det ryktes at det er rundt 30 000 supportere som har alle 6 hjemmekampene i CL registrert på sine kort, og som dermed er med i trekningen om de resterende 13 000 billettene.

Daily Post beretter om at det vil bli kalt inn ekstra sikkerhetsmannskaper fra flyplasser i hele Storbrittannia for å klare å håndtere de 20 000 Liverpool-supporterne som antas å reise til Aten med fly fra John Lennon Airport. Liverpools spillertropp setter seg på flyet til Aten 21. mai, og da vil de første supporterne også begynne å reise. Men flesteparten av den røde horde reiser tirsdag og onsdag.

Chester ønsker unge Liverpool-spillere
Chester-formann Stephen Vaughan sier til Liverpool Daily Post at hans klubb håper å få låne 2-3 av Liverpools unge spillere til neste sesong.

- Vi vil med glede ta i mot to eller tre spillere fra Liverpool. Jeg er enig med Rafael Benitez i at unge spillere er bedre tjent med å spille førstelagsfotball enn reservelagsfotball. Standarden i League Two er god, og vi er geografisk nærme Liverpool. Spillerne kan dermed bo hvor de bor nå, uttaler Vaughan.

8.plass for U18
Liverpools U18-lag endte på en skuffende 8.plass av 10 lag i North West Group C i akademiligaen, langt bak vinneren Manchester City. Sesongen ble som kjent avsluttet med at et U15-lag ledet av Steve Hanlon tapte 3-1 borte mot Huddersfield på lørdag. Dette blir heldigvis veid opp av juniorenes andre triumf i FA Youth Cup på rad.

Sluttabellen for Liverpool U18 finner du her.

Zanetti håper på Liverpool
Inters kaptein Javier Zanetti sier til Channel 4 at han kommer til å holde med Liverpool i Champions League-finalen mot byrival AC Milan. Ingen bombe akkurat!

- Jeg har mange venner på begge lag. Jeg kjenner Javier Mascherano, Clarence Seedorf og Leandro Grimi. Det blir en tøff kamp, akkurat som for to år siden, spår argentineren.

- Jeg kommer til å se kampen på TV, som alle andre. Det blir vanskelig for meg å støtte Milan…