Ungarerne ankommer i kveld

Krisztian Nemeth og Andras Simon ankommer Liverpool i kveld. Kewell takker Benitez for støtten. Røde favoritter i U20-VM.

De to ungarerne Krisztian Nemeth (18) og Andras Simon (17) begynner på sitt nye fotballiv i dag. Liverpool Daily Post skriver nemlig at de to tenåringene ankommer Liverpool fra Budapest i løpet av kvelden, etter sommerens overgang fra MTK Hungaria.

Liverpool oppdaget duoen under U17-EM i 2006, og nå tar de altså fatt på sine karrierer som Liverpool-spillere når preseason-treningen starter torsdag.

- Vi flytter nå til Liverpool, og vi håper at vi om ett år eller to kan debutere for førstelaget, uttaler Nemeth til skysports.com.

- Jeg er glad for samarbeidet mellom Liverpool og MTK Hugaria. Det er gode nyheter for hele vårt land, og en stor ære, legger han til.

- Vi ønsker å spille jevnlig for reservelaget, og vil gjøre vårt beste for å ta steget opp så fort som mulig, sier kameraten Simon.

Nemeth er allerede aktuell for Ungarns A-landslag. Han har vært i troppen en gang, men venter fortsatt på sin debut.

- Jeg vil elske å spille for landslaget, og jeg håper jeg får min debut snart. Men det er selvsagt opp til landslagssjefen, sier tenåringen.

Kewell roser Benitez
I forbindelse med Asia Cup takker Harry Kewell for den støtten han har fått fra Rafael Benitez i tiden han gikk skadet. Australieren gikk skadet så å si hele sist sesong, og fikk kun tre innhopp for Liverpool helt på tampen av sesongen. Nå er han klar til å gjøre comeback for Australia, etter endelig å ha lagt skademarerittet bak seg.

- Jeg er i tipp-topp form. De 11 månedene jeg var satt ut av spill kunne kroppen min slappe av, og dermed kom jeg også over skadene. Nå føler jeg meg fin, og gleder meg til å spille for Australia, siteres han i australsk presse.

- Skadeperioden var tøff, men Rafael Benitez støttet meg hele tiden. Han var ikke spesielt glad for skaden jeg fikk i VM, men det skjedde. Jeg har ett år igjen av kontrakten min med Liverpool, og gleder meg til å spille for dem til høsten igjen.

- På en måte var skadene mine en god ting, ettersom jeg fikk den hvilen jeg trengte. Jeg hadde spilt lenge uavbrutt før skadene. Jeg fikk 11 måneder på sidelinja, og selv om jeg jobbet hardt med rehabiliteringen fikk jeg hvile på en måte som trolig vil forlenge karrieren min med to eller tre år, spår en optimistisk Kewell. 

Insua og Leiva blant favorittene i U20-VM
Argentina og Brasil er blant favorittene når U20-VM starter i Canada på lørdag. Det betyr at to Liverpool-spillere har ambisjoner om å gå til topps i turneringen, nemlig Argentinas Emiliano Insua og Brasils Lucas Leiva.

24 lag skal kjempe om tittelen i perioden 30.juni – 22.juli. Argentina er for øvrig tittelforsvarere, og spiller sin første kamp i turneringen mot Tsjekkia på lørdag. Det skjer imidlertid fem timer etter at Brasil og Leiva har spilt sin første kamp mot Polen i Montreal.