United legger press på Heinze

Manchester United har en frist på to uker til å svare på en appell i Heinze-saken. Taper Heinze ankesaken vil han dermed ikke være i stand til å finne seg en ny klubb før i januar.

Uansett utfall av ankesaken til Gabriel Heinze, virker nå argentineren å være ferdig i Manchester United. Ikke minst siden han i går kveld gjorde det helt klart at han ikke ga opp kampen for å få en overgang til Liverpool, og at han ville appellere avgjørelsen til Premier League-utvalget om å nekte ham å flytte fra Old Trafford til Anfield.

- Dette er ikke bra for meg, for jeg hadde håpet å kunne forhandle frem en overgang til Liverpool. Men dessverre ga Premier League medhold til United. Dette er ingen krig, og jeg er ikke anti-United. Jeg ønsker bare å forsvare min rett til å lete etter en ny klubb uten restriksjoner. Jeg innser at min tid i United er over, sier Heinze til Mirror i dag.

- Men om jeg drar til en klubb i et annet europeisk land? Jeg er trøtt av rykter som linker meg til Frankrike, Italia og Spania. Jeg har aldri snakket med klubber i disse landene, fordi Liverpool har vært den eneste muligheten jeg har tenkt på.

- Avgjørelsen til Premier League er smertelig for meg, men mine advokater prøver fortsatt å finne en løsning. Jeg har instruert dem om å prøve å komme til enighet med United. Det hadde vært det beste for alle parter.

Mirror venter at Alex Ferguson i dag vil fortelle Heinze at han ikke har noen fremtid i United, og at manageren ber argentineren finne seg en ny klubb før transfervinduet stenger 31.august. United-fansen vil nok aldri tilgi Heinzes flørting med Liverpool.

Et nøkkelelement for Premier Leagues avgjørelse skal være at det fastsatte overgangsbeløpet i det mye omtalte brevet fra David Gill til Gabriel Heinze ble oppgitt i euro, og ikke i pund. Dette tolket panelet som en bekreftelse på at United kun mente å selge venstrebacken til en utlenlandsk klubb.

Manchester United skal nå føle seg veldig sikre på at Heinze ikke vil lykkes med noen appell mot avgjørelsen. Klubben får nemlig en frist på to uker til å svare på en appell, og dermed kan det bli umulig for Heinze å finne seg en ny klubb i dette transfervinduet om han ikke får medhold i ankesaken og får flytte til Liverpool. Premier League skal allerede ha antydet at de vil gi argentineren dispensasjon fra transfervinduet til å flytte til Liverpool, men denne dispensasjonen vil nok ikke gjelde til en utenlands klubb om Heinze taper ankesaken. Dermed sitter argentineren igjen med et kjempedilemma. Ved å anke risikerer han å tvinne tommeltotter på Old Trafford frem til neste transfervindu. Skal han være garantert fotballspill denne høsten må han rett og slett finne seg en ny klubb før 31.august.