Utlånsspillere sentrale i fransk cupfinale

Anthony Le Tallec og Djibril Cissé var sentrale da Sochaux slo Marseille i den franske cupfinalen. Kewell ønsker å spille for Australia i sommer. Nedrykk for Hammills Dunfermline.

To utlånte Liverpool-spillere ble hovedaktørene da Sochaux og Marseille utkjempet den franske cupfinalen i går kveld. Sochaux og Anthony Le Tallec gikk til slutt seirende ut av duellen med Djibril Cissé og Marseille, trass i at den hurtige spissen gjorde to mål for sitt lag. Selv om Marseille tok ledelsen to ganger var det nemlig Anthony Le Tallec som kunne le sist og best på Stade de France, da han utlignet fem minutter før ekstraomgangene var over. Deretter dro Sochaux det lengste strået i en dramatisk straffespark-konkurranse som de vant 5-4.

- Vanskelig avgjørelse å la Robbie dra
Rafael Benitez sier til liverpoolfc.tv i dag at det var en vanskelig avgjørelse å la Robbie Fowler forlate klubben i sommer. Manageren fortalte spissen på et tidlig tidspunkt at han får spille dagens kamp mot Charlton, og nå håper han at ”God” avslutter Liverpool-karrieren med å gjøre seiersmålet i Champions League-finalen.

- Det er alltid vanskelig å ta slike avgjørelser, men alle kan se at Fowler ikke har vært så mye involvert som de andre spissene denne sesongen. Robbie var klar over situasjonen. Kanskje hadde han foretrukket å bli i klubben trass i lite spilletid, men til syvende og sist må jeg ta en avgjørelse på dette. Det beste som kunne skje nå var at han gjorde seiersmålet i Aten, uttaler Rafa.

- Robbie er en kvalitetsspiller med mye erfaring, og han er en stor avslutter. Han er en inspirasjon for de andre spissene og laget som helhet.

Kewell vil spille i Asia Cup
Nylig restituerte Harry Kewell håper å få Liverpools tillatelse til å spille for Australia i Asia Cup i sommer. Vingen er sulten på å spille fotball etter å ha gått skadet hele sesongen frem til nå, og håper å få grønt lys av Anfield-klubben til å spille i Australias privatlandskamp mot Uruguay 2.juni, og deretter i Asia Cup i juli.

- Dette er en avgjørelse som Australias landslagssledelse og Liverpools ledelse må ta sammen. De hadde et møte nylig, uten at jeg vet noe mer, uttaler Kewell til australsk presse.

- Vi får vente å se hva som skjer i de to neste kampene. Det vil nok være med på å avgjøre om jeg spiller for Australia eller ikke i sommer. Jeg har vært på sidelinjen i 11 måneder, så nå ønsker jeg bare å spille fotball igjen. Jeg trenger kamptrening for å komme i toppform.

- Om alt går bra, og Liverpool gir meg grønt lys, vil jeg like å spille i Asia Cup med Australia. Det en fin mulighet for meg. Om jeg kunne få spilletid i Champions League-finalen, ville det ha vært fantastisk. Men bare å være i troppen vil være stort for meg, ettersom alle problemene mine startet under finalen i 2005.

Kewell uttaler ellers at han forventer mye av seg selv neste sesong, og at han gladelig fortsetter i Liverpool også etter at hans nåværende kontrakt går ut sommeren 2008.

- Får jeg tilbud om å skrive en ny kontrakt med Liverpool for nye fem sesonger, og avslutte karrieren min der, vil jeg gjøre det, ettersom det er en fantastisk klubb.

Nedrykk for Dunfermline
Adam Hammills Dunfermline rykker ned fra skotsk elitedivisjon, etter at de i går tapte 2-1 borte for Inverness mens St Mirren vant 3-2 borte mot Motherwell. Dermed har ikke Dunfermline sjanse til å ta igjen St Mirren selv med seier over Falkirk i siste kamp.

Den utlånte Liverpool-vingen ble byttet ut etter 66 minutter i gårsdagens kamp. På det tidspunkt ledet faktisk hans lag 1-0. At nedrykket nå er et faktum betyr antagelig at dette var Hammils siste ligakamp for den skotske klubben. Han spiller trolig ikke mot Falkirk nå, ettersom den kampen kolliderer med landslagsoppdrag for England U19. Hammill er imidlertid høyaktuell for spill igjen når Dunfermline møter Celtic i den skotske cupfinalen senere i måneden.

Tap for Guthrie
Utlånte Danny Guthrie spilte hele kampen da Southampton i går tapte 2-1 på hjemmebane for Derby i den første playoff-semifinalen om opprykk til Premier League.

Oslo-pub viser dagens kamp
Joe's Bar i Tordenskiolds gate i Oslo viser Liverpool - Charlton i dag. De gir også rabatt på drikke og reklamerer med mulighet for matservering.