Utsikt fra The Kop

På det nye stadion i Stanley Park vil fansen få mulighet til å kunne se fra taket av The Kop. Tribunen mot øst vil ha flest plasser i Liverpools nye storstue. Hvor de ekstra 16.000 blir plassert.

De offisielle tegningene til "Nye Anfield" er nå lagt ut for offentligheten. Ifølge Liverpool Daily Post vil det for eksempel bli lagd trapper og heis slik at fans har mulighet til å få oversikt over området ved å stå på The Kop. Den internasjonale arenaen har lagt opp til at man kan sette inn ekstra seter i nordre del av stadion.

Fordelingen av antall sitteplasser er som følger: 12.000 vestre tribune (dagens Main Stand og som vil vende ut mot Stanley Park), 25.000 østre tribune (Centenary Stand), 17.800 søndre tribune (The Kop) og 4.200  nordre tribune (Anfield Road End). I tillegg vil det være 1.000 sitteplasser i forbindelse med luksusbokser.

Ut fra dette kan man lese at det vil bli mange luksusbokser og ekstra fasiliteter på langsiden ut mot Stanley Park. Det synes heller ingen tvil om at kortsiden på motsatt side av The Kop vil bli fylt opp ved eventuell godkjennelse av en større stadion med 76.000 seter, siden man nå bare har satt av 4.200 seter på den tribunen.

Etter det liverpool.no erfarer vil det også bli fylt opp med en del ekstra seter i hjørnene, men kun opp til jordoverflaten. Den delen av stadion som er synlig over bakken vil altså ha åpne hjørner for at lys skal trenge inn og man skal få en bedre følelse av arenaen utenfra.

"Terrassen er en del av en bestemt rute med trapper og heis til toppen av The Kop, hvor publikum kan benytte seg av restaurant, kafé og bar som vil være plassert i unike omgivelser. Dette vil føre til en utvidet terrasse med utsikt i nord til andre lokale områder og i sør til andre siden av Mersey og inn i Wales.", heter det vedrørende planene.

"Dette vil gi publikum en mulighet til å se ned på banen og også besøke suvenirbutikken og museet." Butikken og museet vil dermed være bak The Kop, slik som nå.

Det bekreftes at denne stadion vil være gradert med fem stjerner hos UEFA, som gjør at man kan arrangere landskamper og cupfinaler.

I forbindelse med det ultramoderne byggverket vil man for eksempel ha et gjenbruksystem av regnvann på stadiontak og den umiddelbare nærhet. Dette skal brukes til å vanne banen, opprettholde vegetasjon rundt arenaen, til toaletter og urinaler og generelle vaskefunksjoner.